Acıgölde Ak Partinin ilk Belediye Başkan aday adayı Ercan ERTAŞ, Acıgöl Ak Parti İlçe teşkilatının ve ilçe halkının desteği ve yoğun katılımı ile 25 Ekim günü Ak Parti İlçe Başkanı İsa Birsin’e adaylık başvurusunu yaptı.

Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğündeki görevinden istifa ederek, 25 ekim 2013 Cuma günü saat 13:30’da Adalet ve Kalkınma Partisi Acıgöl İlçe yönetim kurulu üyeleri ve ilçe halkı ile birlikte gelerek Acıgöl Belediye Başkanlığı için, Adalet ve Kalkınma Partisinden Aday Adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

Mevcut Acıgöl Belediye başkanı Sayın İsmail ÇAVUŞOĞLU’nun yeniden aday adayı olarak başvurmaması dolayısıyla Ercan ERTAŞ’ın aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut Ak parti ilçe teşkilatı üyelerinin tamamına yakınının destek verdiği Ercan ERTAŞ, Teşkilatın adayı olmuş durumda.

Ercan ERTAŞ Kimdir?

26.09.1975 Acıgöl doğumlu olan Ertaş, İlk, orta ve lise tahsilini Acıgöl'de tamamladı.

Anadolu Üniversitesinde İşletme fakültesinde yüksek öğrenimine devam eden Ertaş,  1993-94 yıllarında Acıgöl sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında memur olarak görev yaptı.

1994-96 yılları arasında Acıgöl esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığında genel sekreterlik görevinde bulundu.

1996 yılında rahmetli bakanımız Necati Çelik beyefendinin çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı döneminde açılan sınav sonucu sosyal  sigortalar kurumuna atandı ve 4 Şubat 1997 yılından beri de SGK’ da memur olarak çalışmakta.