PTT 1.Lig de Lider olan Erciyespor un Kayseri den hak ettikleri  gerekli ilgiyi maalesef görmediklerini ifade eden Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı,Erciyesspor’un Kapadokya da Bölgesel takım olma konusunda Nevşehir’den büyük talepler geldiğini artık bu konuyu ciddi olarak düşündüklerini dile getirdiler.

Yıllardır Nevşehir de profosyonel takım hasreti çeken ve Nevşehirli sporseverleri heyecanlandıran bu haberimiz üzerine,  PTT 1 .ligde lider olarak Süperlige göz kırpan Erciyessporun Nevşehir de Kapadokya bölgesinin takımı olması bölge ve şehrimiz tanıtımı adına çok büyük bir artı sağlayacağı belirtildi.
Erciyesspor un "Kapadokya Erciyesspor" adıyla Bölgesel bir takım haline dönüşerek hem Kayseri hem Nevşehir hemde Aksaray ve Niğde,Kırşehir'in desteğini alarak güçlü bir birleşimin büyük desteğini alması ile Süperligde boy göstermesi konusundaki iddia ve gelişmeler şimdiden Bölgede büyük heyecan ve mutluluk yarattı.

Kayseri de gerekli destek ve ilgiyi görmediklerinden yakınan Erciyesspor a Nevşehirli sporseverler kapılarını açarak Nevşehir e davet ettiler.Nevşehir kamuoyu Erciyesspor un Kapadokya Erciyesspor olarak ismini değiştirerek mücadele etmesi durumunda ,Erciyesspor un Bölge tanıtımı ve turizm adına çok büyük getirileri olacağı düşüncesinde olduklarını belirttiler.

Erciyessporun Kayseri de yaşadıkları olumsuzluklar ve gördüğü üvet evlat muamelesi için bir anlam veremediklerini dile getiren Nevşehirli sporseverlerimiz bu takıma gerekli ilginin mutlaka sağlanması gerektiğini belirtiler.

İşte Kayseri Erciyesspor takımının Grup 38 Taraftaralar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı nın o açıklaması:

 

 Erciyesspor için yoğunburç mevkiindeki burca astığımız 2 adet poster bu sabah büyükşehir belediyesi itfaiyesi tarafından aniden indirilmiştir. Valilik, emniyet müdürlüğü ve büyükşehir belediyesi iznine tabii olan ve prosedürünü yerine getirerek  yine büyükşehir belediyemiz itfaiyesi yardımıyla 3 gün önce astığımız bu Erciyesspor posterlerinin indirlmesine bir anlam veremedik. Erciyesspora gönül verenlerin tamamını üzen bu olay bizi farklı düşünceler içerisine yönlendirmiştir.

                    Bizim binbir güçlükle sponsor bularak yaptıdığımız dev posterlerin indirilmesi için kampanya başlatan şer güçler amacına ulaşmıştır. Erciyesspor için atılan her adımda büyük huzursuzluk ve hazımsızlık yaşayanlar nedense Kayserispor için kale burçlarına pankart asılsığı zaman alkış tutmuşlardır. Zaten ilginin az olduğu bir dönemde heyecan uyandırmak için yaptığımız bu davranışı baltalamak kime ne kazandıracaktır? Kayserispor Gökhan ÜNAL ve Mehmet TOPUZ İÇİN yaptırdığı pankartı kalenin vilayete bakan burcuna astığı zaman acaba kalemiz tarihi eser değil miydi? Veya bugünkü gazetesi günde 20 adet bile satmayan gazetelerden etkilenenler şimdiye kadar çıkan onca haberden neden anında etkilenmemişlerdir.?

              Bu davranışın uzantıları Akhisar maçında Erciyes kaşkolu takanların stattan çıkarılmasını isteyecek kadar ileri gitmişlerdir.

              Erciyesspor bu şehre sıkıntı mıdır?Bir posterine bile dayanamadığınız bu takım için başka illerden davet gelirse utanmayacakmısınız?

Posterlerin yeniden asılmasına izin verilmediği takdirde Nevşehir’e müracaat edip posterlerin Nevşehir caddelerinde asılmasını isteyeceğiz.                                                                                                                   

                                                                                                                                          HASAN YALDIZLI

                                                                                                                                                 BAŞKAN