Yapılan yatırımlarla birlikte dünyanın önemli kış turizm merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak 5, çay 1 lira. Bir liraya çay keyfi yapabilme imkanının bulunduğu merkezde, yemek içinde 5 liraya ekmek arası sucuk yiyebilecek.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak yapmak isteyenlere en ucuz hizmetin verildiğini dile getirdi. Cıngı, kayak merkezine özel aracıyla ulayamayanların bile belediyenin otobüs seferlerinden yararlanabileceklerini aktararak, mesafenin şehir merkezine yakın olmasının da önemli olduğunu vurguladı. 

    Hava limanından kayak merkezine ulaşmak için sadece 30 kilometre olduğunu anlatan Cıngı, merkezde 18 mekanik tesisin bulunduğunu dile getirdi. Cıngı, kayak sporunun zengin sporu gibi bir algı olduğunu ifade ederek amaçlarının bu algıyı kırmak olduğunu ve herkesin kayak yapmasına imkan sağlayacaklarını söyledi. 

    Fiyatları alt seviyede tuttuklarını anlatan Cıngı, şu bilgileri verdi: "Kayak yapmadan sadece gondola binmek isteyen vatandaşlarımız tam 4, öğrenci 2, 7 çıkışlık günlük bilet alan kayakçılarımız tam 35, öğrenci 25 lira, sezonluk bilet alanlar ise tam 300, öğrenci 200 lira ödeyecek. Yani kayakçılarımızın mekanik tesis kullanım ücreti tek çıkış için 5 liraya geliyor. Türkiye'deki birçok kayak merkezinde geçen yıl bizim 25 liraya sattığımız 7 çıkışlık tam günlük biletin fiyatı 130 liraydı. Avrupa'daki kayak merkezlerinde ise günlük biletlerin fiyatı 60 Euro civarında. Erciyes bu yönüyle dünyanın en ucuz kayak merkezi özelliğine sahip. İnsanlarımız burada kayak yapabilmeleri için her türlü hizmeti en ucuza veriyoruz. Bunu fark eden birçok kayaksever düzenli olarak merkeze gelmekte ve faydalanmaktadır."

    Murat Cahit Cıngı, kayak merkezinde sıcak çay keyfi yaşamak isteyenlerinde yine en ucuz hizmeti aldıklarını aktararak "Birçok kayak merkezinde pahalı olan bir bardak çay burada 1-2 liraya, 10-15 liraya satılan ekmek arası sucuk gibi yiyecek 5 liradan satışa sunuluyor." dedi. Cıngı, kayak merkezindeki otellerden yararlanmak isteyenlerin ise, günlük kişi başı 150-280 lira öderken, başka kayak merkezlerinde bu rakamın 500-600 liraya kadar çıktığını hatırlattı.