NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Maliye bakanlığının 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle ülkemiz genelinde uygulamaya geçeceği yeni post cihazı ve yazar kasa uygulamasıyla ilgili esnaf ve sanatkarı bilgilendirdi.

Bakanlığın yeni uygulamasıyla post cihazı ve yazar kasanın tek çatı altında birleştirilmesinin gündemde olduğunu söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, uygulamanın ilk etapta seyyar post cihazı kullanan firmaları yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Ördü, “Bilindiği üzere Maliye Bakanlığımızın yayımladığı bir tebliğ gereği bundan sonra Post cihazı dediğimiz kredi kartı alışverişlerinde kullanılan cihazla yazar kasaların aynı çatı altında birleştirilmesi gündemde. Bu uygulamada ilk etapta Temmuz ayı başından itibaren seyyar Post cihazı kullanan firmalarımızı ilgilendiriyor. 1 Temmuz tarihinden itibaren seyyar post cihazı kullanan esnaf v e sanatkarlarımız bu cihazların yeni uygulamaya göre dönüşümünü yaptırmak zorundalar. Diğer esnaflarımızın ise 2015 yılına kadar bu dönüşümü yapmak zorunluluğu var. Bu konuyla ilgili yönetmelik ve genelgelerimiz birliğimize ulaştıkça biz esnaf ve sanatkarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Tam manasıyla açıklayıcı ve detaylı uygulama ayrıntıları elimize ulaşmış değil ama konfederasyonumuzun kısa zaman içerisinde bu detaylı bilgileri birliğimize ulaştırmasını bekliyoruz. Konuyla ilgili esnaf ve sanatkarlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.