Haberimiz sonrasında büyük duyarlılık gösteren Nevşehir STK lardan sonra Valimiz Sayın Savaş ile İl Emniyet Müdürümüz Sayın Yüksel’e sonsuz teşekkür ediyoruz.Ayrıca yine konun takipcisi olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürümüze ve İl Jandarma Komutanlığınada sonsuz teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

 

FİB Haber Merkezimiz ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden İHH Nevşehir temsilcisi Baki Öncel hocamız ve esrar bağımlısı Ö.M.S,M.G isimli iki genç bir araya geldiler.

 

Öncelikle Esrar bağımlılığının ve kullanımının ne kadar insanları aciz durumlara bıraktıklarını söyleyen gençlerimiz bu durumdan kurtulmak istediklerini dile getirdiler.

M.G ve Ö.M.S nin anlattıklarına göre Nevşehir de esrar kullanımı tahminimizden çok daha fazla bu durum konunun hassasiyetini tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

Gerek Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden değerli memurumuz ve gerekse Baki Öncel hocamızın madde bağımlısı çocuklarla olan diyologları açıkcası Bir Aile büyüğünün kendi evladına göstereceği şevkat ve nasihatin sıcaklığında büyük sevgi ve samimiyette olması da görülmeye değerdi.

Bu sıcak ve samimi buluşmada sergiledikleri tavır ve kararlılıkları ile Gençlerimiz madde bağımlılığını bırakmak için söz verirlerken, Bu konuda her türlü desteğin kendilerine verileceğini söylerlerken Madde bağımlılığının gençlerimize verdiği zararlar dile getirildi.

Bu konuda madde bağımlısı gençlerimize yönelik bu illetten onların nasıl kurutulacağına ilişkin çözüm önerileri ile bu konuda gençliğimizin korunmasına yönelik önümüzdeki günlerde de çok önemli çalışmalar yürütüleceğinin müjdesinide şimdiden vermek istiyoruz.

Sebebi her ne olursa olsun gençlerimizi esrar uyuşturucu madde bağımlılığı ve ahlaki çöküntülerden kurtarmak ve uzak tutumak için Elbetteki önce büyük iş İlk olarak Anne ve babalarımıza düşüyor.Çocuklarımızı bu bataklıktan uzak tutmak için koruyucu ve kontrollü takiplerle iyi bir çevre oluşturulmasına önem vermemiz gerekiyor.
En az bir terör örgütü kadar tehlikeli olan madde bağımlılığı ve uyuşturucu konusunda Nevşehir tüm duyarlılığını gösteriyor olmasıda oldukça sevindirici bir durum.
Açıkcası gelecek nesillerimizin sağlıklı birer birey olarak yetiştirmek için çağımızın bu korkunç tuzağına düşmekten tüm gençlerimizi çocuklarımızı korumak bizlerin en büyük sorumluluk ve görevi olsa gerek.
Bu konuda FİB Haber okuyucularımızla haberimize ilişkin detaylarımız gelecek.