Nevşehir Avanos Yeni Mahalle Camii İmam-Hatibi Mehmet Ceylan iki aylıkken böbrek hastalığına yakalanan 16 yaşındaki oğlu Mustafa Ceylana bir böbreğini vererek onun tekrar normal yaşama dönmesini sağladı.

 

 

  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde gerçekleşen ameliyattan sonra bir süre hastanede gözetim altında tutulan baba-oğul Avanos'a döndü.

 

  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Hastane Organ Nakli Sorumlusu Prof.Dr. A. Zeki Yılmaz, “Babası Mustafa’ya iki böbreğinden birini bağışladı ve Mustafa’ya böbrek nakli yaptık. Mustafa’nın böbreği şu an sağlıklı çalışıyor.

 

Babasının durumu da iyidir. Mustafa bundan sonra böbrek hastası olmadan arkadaşları gibi yaşantısını sürdürecek” dedi.

 

Böbrek nakli olmadan Mustafa´nın yaşamını sürdüremeyeceğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Her geçen gün böbrek veya karaciğer nakli bekleyen hastaların sayısı artmakta, ama buna karşılık ülkemizde bağışlanan organların sayısı bu hastalara yetersiz gelmektedir.

 

Ülkemizde organ bağışına yeterli önem verilmemektedir.”

 

 Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Mustafa Ceylan ise, şunları söyledi: “Böbrek nakli olduğum için çok mutluyum. Önceden üşüttüğüm, ilaçlarımı alamadığım zaman kötü sonuçlar ortaya çıkıyordu.

 

Artık bu tür durumları yaşamayacağım. Ameliyat olduktan sonra istediğiniz gibi davranabiliyorsunuz. Özellikle tuzlu yemek yiyebileceğim.”

Babasının böbreğini taşımanın güzel bir duygu olduğunu belirten Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Babam bana her zaman destek oluyor. Ameliyattan önce iki böbreğim bir böbrek ediyordu şimdi tam bir böbreğim var.”

Annesi Semra Ceylan ise, Mustafa´nın 16 yıldır böbrek hastası olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Babasının böbreğini vermesi bizim için büyük bir güzellik, çünkü dışarıdan aramaya gerek duymadık.

 

Ailenin birinin organı tutması daha güzel oldu. Evladımızın da bu vesile ile kurtulması bizim için büyük bir şans oldu.”