Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin seçim öncesinde vadettiği her şeyi tek tek hayata geçirdiğini belirterek, kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemeleri halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verileceğini bildirdi.

17 ARALIK'TA BAŞLADI

Işık, söz konusu uygulamanın 17 Aralık itibarıyla başladığına işaret ederek, genç girişimcileri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla uygulanan programa başvurmaya davet etti.

KADIN VE GENÇLER DESTEKLENİYOR

Konuya ilişkin Işık, gerek Bakanlık bünyesinde gerekse de KOSGEB'de hayata geçirdikleri proje ve programlarla gençleri, kadınları ve tüm girişimcileri desteklediklerini söyledi.

İhtiyaç görülen her alanda desteklerin artarak devam ettiğini vurgulayan Işık, revize edilen Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığına dikkati çekti.

BAŞVURU ÇAĞRISI

Işık, 17 Aralık'tan itibaren projesi onaylanıp kurullara girmeye hak kazanan tüm girişimcilerin söz konusu desteklerden yararlanabileceğine işaret ederek, "AK Parti olarak seçim öncesinde ne vadettiysek, hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin lira hibe ve istemesi halinde 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğiz. Uygulama 17 Aralık itibarıyla başladı. Genç girişimcilerimizi KOSGEB aracılığıyla uyguladığımız programa başvurmaya davet ediyorum" diye konuştu.