Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Çetin, “10 yıl, 20 yıl, 30 yıl, 100 yıl önce bu aziz millet hangi değerler için, şehadete koştuysa, dönmeyi asla düşünmediyse, bugün hatırladıklarımız onlardır. Dönenler, dönek olarak hatırlanır; şerefi ve namusu için mücadele eden yiğitler ise ya GAZİ ya da ŞEHİT diye anılır ve duayla, saygıyla hatırlanır. Çanakkale aslanlarını anlatan, posterlerin üzerinde yazan sözü, hepiniz hatırlarsınız "GERİ DÖNMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİLER" Son derece hüzün verici, adeta baktıkça yüreğimizin yağlarını eriten bir tablo, aslında idrak sahibi olanları, bir o kadar da uyarıcı ve kendine getirici bir görüntü. Niçin dönmeyi düşünmediler, diye sormak gerekir. Dönselerdi, biz bugün yoktuk ya da semalarında, ay yıldızlı al bayrağı, şerefle, şanla dalgalanmayan, minarelerinde ezan sesleri kısılmış bir sömürge toplumu olabilirdik.
Dönselerdi, şerefi, namusu lekelenmiş, millet olma özelliklerini kaybetmiş, alelade bir toplum olabilirdik. Dönmediler, dönmeyi, kendilerinden sonra gelecek nesiller, hürriyet içinde, şeref ve şanla yaşasınlar, diye düşünmediler. Bir marş söylerdik, "Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz bu yoldan döner isek, namus bize ar olsun." Çanakkale şehitlerimiz, 253 bin memleket evladı, hangi sebeplerle, dönmeyi asla düşünmedilerse, bizim neslimiz de, aynı sebepler ve değerler için, "Biz bu yoldan döner isek, namus bize ar olsun." diye haykırıyordu. Bugün canını vermekten bir an olsun geri durmayan, şehitlerimiz de, gazilerimiz de, dönmeyi hiç düşünmeden ya gazi ya da şehit olmuyorlar mı? Tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dönenler de oldu, korkanlar oldu, inandığı tüm değerleri makam ve koltuk uğruna satanlar da oldu. Dostlarını sırtından hançerleyenler de oldu, ancak Çanakkale'de, İstiklal Savaşımızda, olduğu gibi, ömrünü adadığı değerlere sırt dönmeyi şerefsizlik sayan milyonlar hala var. Türkiye Kamu Sen, inandığı değerlere asla sırt dönmeyenlerin adresi, zayıfları saymıyorum, zafiyet gösterenleri hesaba katmıyorum. 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl, 100 yıl önce bu aziz millet hangi değerler için, şehadete koştuysa, dönmeyi asla düşünmediyse, bugün hatırladıklarımız onlardır. Dönenler, dönek olarak hatırlanır; şerefi ve namusu için mücadele eden yiğitler ise ya GAZİ ya da ŞEHİT diye anılır ve duayla, saygıyla hatırlanır. Geri dönmeyi asla düşünmeyen, şeref ve namus timsali tüm gönüldaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Dönenler hesap dışıdır, işimiz, saygımız dönmeyenlerledir.
Sendikal tercihlerini, bir koltuğun cazibesine, günlük menfaatlere, sanal korkulara göre şekillendirenlere ithaf olunur. Unutulmasın ki, hayatın ölçüleri her alanda aynıdır. Egolarının kölesi olanlarla ne millet yaşatılır, ne vatan kurtulur, ne de hak, hukuk korunur.
Biz Bu Yoldan Döner İsek, Namus Bize Ar Olsun” dedi.