BELEDİYELERDE ÇALIŞAN 18 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam kampında Belediyelerde çalışan sözleşmeliler için acil çözüm getirilmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan verdiği talimatta "Sözleşmeli çalışan 18 bin kişiye kadro verilecek"  dediği ve acil çözüm getirilmesini istediği belirtildi. Konu hakkında iki açıklamalar Milletvekillerinin Twitter hesaplarından takipçilerine duyuruldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, belediyelerde sözleşmeli olarak çalışan 18 bin personele kadro müjdesi geldi. AK Parti'ninKızılcahamam kampında Başbakan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, 18 bin belediye personelinin kadroya alınması için talimat verdi. Bakan Çelik'le konuyu ayrıntılı bir şekilde değerlendiren Başbakan Erdoğan, konunun öncelikli olarakBakanlar Kurulu'nda ele alınması için gerekli hazırlığın yapılmasını istedi. Konunun, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan kanun tasarısının içerisinde değerlendirilmesi bekleniyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kızılcahamam'da Başbakan Erdoğan'a, "Sayın Başbakanım, 4-B'li statüsünde çalışan 192 binbelediye personeli kadroya alındı. Ancak 18 bin belediye personeli bu haktan yararlanamadı. Bunlara da kadro verilecek mi?" sorusunu yöneltti.

BÜTÇEYE YÜK OLMAZ

Başbakan Erdoğan da Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e, "Faruk Bey ne diyorsunuz bu konuda?" diye sordu. Bakan Çelik'in verdiği bilgileri dinleyen Başbakan Erdoğan, araya girerek, "Bu, bütçeye değil, belediyeye yük getirir. Bu, İller Bankası'ndan aktardığımız paylar içinde çok az bir miktar alır. 18 bin kişiye kadro verelim" şeklinde konuştu.

 

MÜJDE VEREN O TWİTTLER

Müjdeli haberi ilk olarak AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider ile birlikte AK Partili bazı Milletvekilleri ve Bakanlarda Sosyal Paylaşım sitelerinden alınan bu kararı paylaştılar…Erif Demirkıran-Mehmet Erdoğan-Mehmet Müezzinoğlu-Osman Boyraz-Zelkif Kazdal-Zaki Aygün-Nejat Koçer...

AK Parti Milletvekili Gizligider, Hafta sonu Kızılcahamam kampından sonra çalışmalara Numan Kurtulmuş Başkanlığında sürdürdüklerini ifade etti.

Müjdeli haberi veren videomuzla sizlerle paylaşmaktan gurur duyarız…

 

 

Konuya ilişkin olareak MİHDER derneğinden Teşekkürler başlığıyla şu açıklama geldi.:

BU SENE 6 AY KESİNTİ YAPILMAMASI YÖNÜNDE SAYIN BAŞBAKANIMIZA' BAŞBAKAN YARDIMCILARIMIZA, İÇİŞLERİ BAKANIMIZA VE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZA YAZDIĞIMIZ YAZI VE SİZİN DESTEĞİNİZ SAYESİNDE SAYIN BAŞBAKANIM 4 AY KESİNTİ YOK KARARI ALDI.SONSUZ TEŞEKKÜRLER.