AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Ziyaretlerde her iki sivil toplum örgütünün yöneticileri de çalışmalarından dolayı milletvekillerine teşekkür etti.
TBMM'nin tatile girmesinin ardından Ramazan ayını Nevşehir de geçiren Vekiller Nevşehir'de ki sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda ilk olarak ziyaret ettikleri Muhtarlar derneği başkanı Hüseyin Altınışık ve muhtarlardan sorunları ve önerileri hakkında bilgiler alan AK Parti Milletvekilleri Göktürk ve Gizligider, mecliste muhtar maaşları ile ilgili yapılan yasal düzenleme konusunda bilgiler aktardı. Muhtarlara büyük önem verdiklerini kaydeden milletvekilleri, önümüzdeki günlerde il merkezindeki tüm mahalle muhtarlarının katılımı ile birlikte bir istişare toplantısı düzenlemeyi istediklerini kaydetti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık ise, AK Parti milletvekillerine muhtar maaşlarına yapılan zamdan dolayı teşekkür etti. TBMM'deki yapılan yeni düzenleme ile birlikte Türkiye genelindeki yaklaşık 53 bin muhtarın maaşının, 420 liradan 875 liraya yükseldiğini ifade eden Altınışık, AK Parti iktidar öncesinde muhtarların 70 lira maaş aldıklarını hatırlattı.

Hükümetin son yıllarda muhtar maaşlarına yaptığı zamlarla birlikte muhtarların bundan böyle 875 lira maaş alacaklarını söyleyen Altınışık: "Daha önce muhtarlarımız aldıkları maaş ile sigorta primlerini dahi ödeyemiyordu. Son yapılan zam ise tüm muhtarların yüzünü güldürdü. Bana göre verilen maaş yeterli. Bu nedenle hükümete teşekkür ediyoruz" dedi.

Nevşehir Milletvekillerinin sonraki durağı ise Nevşehir Ziraat Odası oldu.
Oda binasına gelen AK Parti Milletvekilleri burada da oda başkanı Mustafa Ekiz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti.

Ekiz'den yeni başlayan yazlık patates hasadı hakkında bilgiler alan AK Parti milletvekilleri, Nevşehir tarımının gelişmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında oda yöneticilerine bilgiler aktardı. Milletvekili Gizligider: "Nevşehir Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden birisi. İlimizdeki nüfusun önemli bir bölümü de geçimini bundan sağlıyor. Bu nedenle Nevşehir milletvekilleri olarak çiftçilerimizin her türlü sorununun çözümü için büyük gayret gösteriyoruz. Hayata geçirilecek olan yeni projeler ile birlikte önümüzdeki yıllarda çiftçilerimiz için müjdeli haberlerimiz olacak" diye konuştu.

Özellikle patates üreticilerinin sorunları ile ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı AK Parti Milletvekillerine teşekkür eden oda başkanı Mustafa Ekiz ise, bir dönem 20 Kuruş'a kadar düşen patates fiyatının şu anda 1 TL'ye kadar yükseldiğini ve patates üreticisinin yüzünün güldüğünü ifade etti. Bu fiyat artışında milletvekillerinin yaptıkları çalışmaların önemli etkisinin bulunduğunu vurgulayan Ekiz, milletvekillerinden ürün planlamasının hayata geçirilmesi konusunda da destek istedi. 


Gizligider daha önceki gün TUSKON'a bağlı Nevşehir GESİAD'ı ziyaret etmişlerdi. Ziyarette Dış ticareti, gündemi ve Nevşehir'e katkıları hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
AK Parti Nevşehır Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider Bugun 15:00 Nevşehir Devlet Hastanesine bir ziyaret gerçekleşetireceği belirtildi.