Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile  ‘Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Bağlamında Kırım Tatar Geleneksel Halk Kültürünün Tespiti ve İncelenmesi: Eskişehir Örneği’ adlı TÜBİTAK projesi çerçevesinde, ‘Göç Kültür ve Kimlik Kapsamında Eskişehir Kırım Tatarları’ konulu çalıştay düzenlendi. 

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen çalıştaya, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden konunun uzmanı birçok öğretim üyesinin de yer aldığı çalıştayda, göç ve kültür kavramlarından hareketle Eskişehir'de yaşayan Kırım Tatarlarının kültürel birikimleri disiplinlerarası bir çerçevede ele alındı. Etkinlikte ayrıca Kırım Tatarlarının Eskişehir kent kimliğine katkıları tespit edilmeye çalışıldı.

Yoğun katılımın olduğu ve dört ayrı oturumda gerçekleşen çalıştay sonunda Tepebaşı Belediye Başkan Vekili Metin Gündoğdu, katılımcılara çeşitli hediyeler takdim etti. Çalıştay, sonuç bildirgesinin okunması ile son buldu.