AK Parti Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (GESİAD)'nin, yaptığı çalışmalarla iş dünyasının gelişmesinde büyük rol oynadığını söyledi.

Ak Parti Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (GESİAD)'nin, yaptığı çalışmalarla iş dünyasının gelişmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Göktürk, iş dünyasında sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğu bilincinin yeni gelişmeye başladığını belirtti.

Nevşehir Ak Parti Milletvekili Murat Göktürk, GESİAD'ın yaptığı çalışmaları takip ettiklerini ve faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını ifade etti. Göktürk, "Nevşehir iş dünyasında çok ciddi bir boşluk var ve bu hususta GESİAD'ın yapmış olduğu çalışmalar ciddi bir boşluğu dolduruyor. İşte Nevşehirimizde yatırımla ilgili senelerdir yatırımcı bulunmama, yatırım, girişimciliğin, neyi nasıl yapacağı hususunda kendisine önder olacak, bilgi verecek bir yapılanmanın olmamasından şikayetleri vardı. Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'mizin bu hususta yapmış olduğu çalışmalar bu boşluğu gerçekten ciddi manada dolduruyor. Bu anlamda yapılan ziyaretler, bu anlamda yapılan toplantılar, bu anlamda yapılan hazırlıklar doküman olarak yapılan hazırlıklar bu boşluğu dolduran, direk sonuç almaya yönelik faaliyetleri takdirle karşılıyoruz, genel anlamda bunları söyleyebiliriz." dedi. 

İş dünyasında, sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğu bilincinin yeni gelişmeye başladığına dikkat çeken Göktürk, darbeler nedeniyle sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin, aynı Türkiye Cumhuriyeti yönetimi faaliyetinin, demokrasinin kesintiye uğradığı gibi kesintilere uğradığını ifade etti. Göktürk, şöyle dedi:

"Sivil toplum kuruluşları, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Toplumu yönlendiren, bilgilendiren, toplumdaki eksiklikleri daha hızlı bir şekilde tespit eden ve bu işi çözmede yetkili ve sorumlu olan kişilere aktararak çözüm üretme noktasında gereğini yapan kuruluşlardır. Şu andaki sivil toplum kuruluşları, bu amaca dönük olarak ciddi faaliyetlerde bulunuyor. İşte iş dünyasında da bahsettiğimiz gibi nerede nasıl bir yatırım yapılacak, yatırımcıyı bir araya getirme, bunun kanalize edilmesi, küçük sermayenin toplanması, bilginin biriktirilmesi, bu bilginin toplumla paylaşılması, bu bilginin üyeleriyle paylaşılması ve sonuç ortaya çıkarma noktasında ciddi bir alanı dolduruyor. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, iş dünyasındaki boşlukları ciddi anlamda dolduruyorlar ve bunların gelişerek devam edeceğini düşünüyorum. Gelişmiş toplumların tamamında tabi bu iş dünyası deyince akla gelişmiş toplumlar geliyor. Bunlar arasında Amerika geliyor. İşte burada sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının, iş, meslek kuruluşlarının çok ciddi rolleri ve faaliyetleri var. Bu faaliyetler çerçevesinde ulusal politikalar belirleniyor, o kadar tesirliler. Zamanla Türkiye'de bu durum söz konusu olacak, şu anda o yoldayız, o yolda ilerliyoruz."