Google, Mehmet Görmez'i 'rahip' gibi tanıtım yaparak kamuoyuna yanlış bilgi lanse etmişti. Haber sitemiz bunu farketti ve bütün kamuoyuna bu bilgiyi sundu.

Dünyanın en çok tıklanan arama motoru Google’daki bir özellik görenleri şaşkına çevirmişti.
 
Buna göre arayacağınız kişinin ismini yazıp sonuna “kimdir” diye eklediğiniz de, o ismin mesleği çıkıyor. Aynı aramayıDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez için yapıldığında ise, "Mesleği: Rahip” sonucunu veriyordu.
 
Birçok isme dair arama yapıldığında herhangi bir yanlışlık olmazken, Mehmet Görmez’in mesleği için Hristiyan din adamlarına verilen “rahip” unvanının çıkması dikkat çekmişti.

Diyanet işleri Başkanlığı yetkililerinin girişimleri sonucu Google büyük hatasını düzelterek tövbe etme yoluna gitti. Kasıtlı olarak yapıldığı düşünülen bu hatanın tekrar edilmemesi Diyanet gibi saygın bir kurumun başkanı hakkında daha saygın ifadeler kullanmasını ümit ediyoruz.

Google yetkilileri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında böyle bir bilginin sehven girildiğini belirterek özür dilemeyi de ihmal etmediler.

Haçlı ziyniyetini ön plana çıkaran Google'nin Hamam ve Rahipler için şimdiye kadar böyle bir hatayı sehven de olsa yapmamaları dikkat çekti.
Erdi KARADENİZ / DİNİHABERLER.COM

İŞTE DÜZELTME METNİ
 

Kaynak : Dinihaberler.com