Göreme Kasabası Aydınlı- orta Mahallesi Muhtar’ı İsmail Budak Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ile ilgili bir anma mesajı yayınladı.

Budak yayınladığı mesajında bunlara yer verdi; 18 Mart 1915'te yaşanan savaşı sadece Çanakkale'de değil, her yerde, her tarihte ve en başta yüreğimizde hala hissetmekteyiz.

Bugün bile bilimin ve tarihin açıklayamadığı bir güçle olumsuzluk ve yokluklar içinde ecdadımız düşmana bedenini siper etmek için bir an bile düşünmemiştir. Türk milletinin gücünü ve azmini tüm Dünya ülkelerinin zihnine kazımıştır.  Şehit ve gazilerimiz oldu, fakat tüm olumsuzluklara rağmen bir karış toprak bile verilmeyerek bu eşsiz vatanı ecladımız bizlere kanlarıyla emanet bıraktı bu eşsiz vatanı. Geriye baktığımızda, ülkemizin her köşesinden şahadete koşan gençlerimiz, Seyid Onbaşıları, eğitimlerini yarıda kesip cepheye koşan ve şehit olan tıbbiye öğrencilerini asla unutamayız.

Ülkesi için, mukaddes değerleri için hiç düşünmeden cepheye koşan şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun." Diyerek sözlerine son verdi.