30 ilden, 32 takımın katıldığı yarışmalar, 21 Haziran Cuma günü saat 18:30’te Göreme Belediyesi önünden yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Göreme’de düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Halk Oyunları 13-17 Yaş Grubu Final Yarışmalarının kortej yürüyüşüne ve açılışına Belediye Başkanımız Nuri Cingil, Göreme Belediyesi Meclis Üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ve çok sayıda davetli katıldı.

Kortej yürüyüşü sırasında vatandaşlar korteji alkışlarla desteklediler. Göreme merkezinde yapılan kortej yürüyüşünün sonrasında Amfi Tiyatroda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’in açılış konuşması ile yarışmalar başladı. Yarışmaları izlemeye Nevşehir Vali Yardımcıları Ünal Çakıcı ve Ali Murat Kayhan da katıldı.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, halk oyunları yarışmasına katılan grupları ve konukları selamlayarak “Halk Oyunlarında sergilenen kültürler ülkemizin zenginliğini gösteriyor. Bu zenginliği burada yaşatan ve ülkemizin her köşesinden gelen tüm insanlarımıza teşekkür ediyorum. Herkesi bu güzelliği burada yaşamaya davet ediyorum. Ülkemizin kültür mozaikleri burada yer alıyor” dedi.

Yarışmaların birinci günü ödüllerini veren Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan bu oyunların Türkiye’nin zenginliklerini gösterdiğini söyledi. Kayhan, daha önce görev yaptığı yerlerin de Göreme’de olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

2 gün süren yarışmalar sonunda dereceye giren ekiplere kupa ve madalyaları düzenlenen tören ile verildi.

GENÇLİK MERKEZLERİ ARASI HALK OYUNLARI YARIŞMASI

            Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası 13-17 Yaş Türk Halk Oyunları Türkiye Finali 21-22 Haziran 2013 tarihlerinde Göreme Amfi tiyatroda düzenlendi. 28 İlin Gençlik Merkezlerinin katılımıyla gerçekleşen finaller 21 Haziran 2013 Cuma günü saat 18:30 da Göreme Belediyesinin önünden yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Finaller Bar Grubu, Horon Grubu, Karşılama Grubu, Zeybek grubu, Karma Grubu ve Halay Grubu olmak üzere 6 kategoride yapıldı.

            Dereceye giren ekiplerin ödülleri ise İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER, Göreme Belediye Başkanı  Nuri CİNGİL, Vali Yardımcıları Ali Murat KAYHAN ve Ünal ÇAKICI tarafından verildi.

Artistik Dalda Dereceye Giren Ekipler:

Bar Grubunda Erzurum Aşkale G.M.

Horon Grubunda Trabzon Maçka G.M.

Karşılama Grubunda Bilecik G.M.

Zeybek Grubunda Çanakkale G.M.

Karma Grubunda Tokat G.M.

Halay Grubunda Batman Kozluk G.M. ve Hakkari Yüksekova G.M.

 

Stilize Dalda Dereceye Giren Ekipler:

Horon Grubunda Artvin G.M.

Karşılama Grubunda Bursa Osman Gazi G.M.

Zeybek Grubunda Kütahya G.M.

Karma Grubunda Kocaeli G.M. ve Burdur G.M.

Halay Grubunda Adıyaman G.M. ve Van G.M.