NEVŞEHİR(MHA) Yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de son günlerde sık hava değişimlerine hazırlıksız yakalananlar grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi sağlık sorunları yaşadıkları gözleniyor.

Kimi zaman güneşli, kimi zaman yağmurlu, kimi zaman ise soğuk ve kapalı geçen havalar karşısında tedbiri elden bırakanların adreslerinden biri de Nevşehir Pazaryeri içerisindeki baharatçı Şifa dede oluyor.

Yaklaşık 30 yıldır baba mesleği olan Baharatçılık yapan Tolga Kütük, son dönemlerde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi şikayetlerle kendisine müracaat edenlerin sayısının bir hayli arttığına dikkat çekti. Bu tür rahatsızlıklara karşın tamamen bitkisel korunma yöntemlerini önerdiklerini belirten Şifa Dede Tolga Kütük, “Son dönemlerde grip ve nezle gibi sağlık sorunları yaşayan insanlarımızın sayısı bir hayli arttı. Bu tür sağlık sorunları yaşayan Vatandaşlarımıza Kuşburnu, Ihlamur, Nar Çiçeği, Ada çayı, Altın otu gibi bitkisel ürünleri tavsiye ediyoruz. Bu ürünler soğuk algınlığına karşın vücut direncini artıran ürünler” dedi.