Nevşehir merkeze bağlı Gülşehir İlçesi hakkında bilgiler toplayan Kaymakam Abdullah ÖZADALI, ilk olarak Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa DURSUN un katılımları ve bilgilendirmeleriyle halkın çokça şikâyet ettiği HES Projesinin tamamlanmasının ardından meydana gelen su birikintilerinin oluştuğu alanları gezdi.

 

Kaymakam Abdullah ÖZADALI, gezi kapsamında ilk olarak HES Projesi ile zarar gören Sadabad Parkında ve su seviyesinin yükseldiği yerlerde incelemelerde bulundu.

 

Su seviyesinin yükselmesi ile birlikte bazı alanların zarar görmesini müteakip firma yetkilileri ile irtibata geçtiklerini belirten Başkan Dursun, taahhütte bulundukları konularda kendilerini ikaz ettiklerini, neticesinde, ilk olarak Gülşehir Meslek Yüksekokulu binası altında su atma pompaları yerleştirildiğini belirtti. Pompalar sayesinde suların tahliye edildiğini belirten Başkan Dursun, ‘’sorunu tamamen ortadan kaldırmak için, bize taahhüt ettikleri, gezi parkuru olarak da kullanmayı düşündüğümüz sette nin yapılmasını bekliyoruz’’ dedi.

 

Settenin yapılmasının ardından oluşacak alanda gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri Kaymakam Özadalı’ya anlatan Başkan Dursun, Sadabad Parkı altında oluşturulacak atık su toplama merkezinden pompalar vasıtası ile 2200 m uzaklıktaki arıtma tesisine göndererek buradaki suyu tahliye edeceklerini belirten başkan Dursun, atık su da oluşabilecek sorunlar için de hemen düğmeye bastıklarını belirtti