Can Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dilaver Can moderatörlüğünde, Ali Taşkın, Lokman Tosun, İsmail Gür, Erdoğan Çamak, Kadir Ünal, Yener İnce, Cafer Canikli ve Yusuf Girgin'in katıldığı oturumda, Kızılırmak kenarında oluşturulması planlanan konut alanları, yeni pazaryeri ve terminal yapımı gündeme getirildi.

 

Haftalık olarak planlanan oturum programının, 15 günde bir yapılması karara bağlandı.

 

Oturumda, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya ve Antalya ileri arasında geçmesi planlanan hızlı tren yolunun Kapadokya Havalimanı'ndan geçmesi durumunda Gülşehir'e olumlu olumsuz etkileri gündeme getirildi.

 

Pazar yerinin ilçe dışına taşınması ve kapalı bir alanda olmasının doğru bir çalışma olarak değerlendirildiği, ancak terminalin ilçe dışına taşınmasının esnafa olumsuz etki yapacağı konusu Yener İnce, Yusuf Girgin, Ali Taşkın, Cafer Canikli ve Lokman Tosun tarafından gündeme getirilmesi üzerine Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Çamak, yeni yapılacak pazar yerinin kapalı ve son sistem olarak dizayn edileceğini, bu pazar yerinde ilçe halkı gönül rahatlığı ile alışveriş imkanına kavuşacağını söyledi.

 

Çakmak, yapılması planlanan terminalin ise normal güzergah ve duraklar devamındaki son durak olarak oto park şeklinde değerlendirileceğini söyledi.

 

Tüm modern şehirlerde oluşan sistemin bu şekilde olduğunu belirten Çamak, Gülşehir'de de gelişmenin sağlanması için bunların yapılması gerektiğini belirterek, terminale kadar ilçe merkezinde bulunan duraklarda vatandaşa inip binme imkanı olacağını, dolaysıyla esnafın ticari sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.