Nevşehir ve bölgesin'de etkili olan kar yağışının ardından aşırı soğuklarda hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.Yer yer – 8 dereceye kadar ulaşan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Nevşehir merkezi ile Acıgöl,Avanos,Derinkuyu,Hacıbektaş,Ürgüp te okullara tatil edilirken Gülşehir de okulların tatail edilmemesi Öğrenci,Veli ve Eğitim çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.

 

Yoğun kar ve çetin kış şartlarında Okullalrın tatil edilmesine kim nasıl karar veriyor?

     Gülşehir ilçesindeki öğretmenlerin köylere gidişi ve öğrencilerin köylerden taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelmesi, sonucunda öğrencilerin yolda karşılaşacakları olumsuz bir durumda bu olayın sorumlusu kimdir? Öğretmenlerin ve öğrencilerin  bir kısmının da Nevşehir merkezden, diğer il ve ilçelerden geldiği düşünüldüğünde eğitimde aksamaların yaşadığı zaten görülmektedir.

 

FİB haber Merkezi olarak yaptığımız araştırmalara göre Nevşehir ve Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Hacıbektaş ve Ürgüp te eğitime ara verilerek tatil edilmesi kamuoyunda Yerinde bir uyguluma olarak takdir görürken Gülşehir ilçesine bağlı bir çok köylerde 20 cm aşan kar ve -8 dereceyi aşan soğuk havada Eğitimin kime faydası olabilir?

Bu konuda ne yazıkki öğrendiğimiz kadarıyla çok ince bir ayrıntının gizli olduğu ve bir rant kokusu aldığımızı belirtmek istiyoruz.

Araştırmalarımıza göre özellikle Gülşehir Kaymakamlığı ve Gülşehir İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Gülşehir e bağlı belde ve köyleri arayarak özellikle muhtarlardan hava ve yol durumunu sorup bilgi öğrenmek için aradıklarında muhtarlardan herhangi bir sıkıntı yok eğitim için taşımacılıkta da sorunumuz gözükmüyor her şey uygun vcevabı alınması sonrası Tatil kararı çıkmıyor.Oysaki Bu köy muhtarlarının çoğu Okul taşımacılığı yapıyor ve 1 günlük aranın kendileri için kayıp para olarak düşünüldüğü yönüyle algılanarak böyle bir bilgi verildiği iddia ediliyor.

Bu durumda olan benim gariban öğrencime ve öğretmenlerime oluyor.Bu konuda özellikle Kaymakamlıklarımızı ve Milli eğitim Müdürlerini bu konuda daha hassas olmaları ve durumu iyi kavramlarını bekliyoruz.

Nevşehir de ki bu yoğun kar ve çetin kış şartlarında hemen her yerde tatil yaşanırken Gülşehir e bağlı belde ve köylerde özellikle zor şartlara rağmen okulların tatil edilmemesinin ardında yatan gerçekleri iyi araştırmak gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.