NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde halen devam eden ilk etap TOKİ konutlarının ardından ikinci etap konutların yapımı da planlanıyor.

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ilçede TOKİ konutlarına yoğun bir ilginin bulunduğunu açıkladı.

Dursun: “Halkımız ben belediye başkanı seçilmeden önce ilçemize bir Fakülte veya Yüksekokul kurulmasını ve TOKİ konutlarını hayal etti. Her ikisi de bizim dönemimizde hayata geçti. Şu anda ilçemizde bulunan yüksekokulda bin 100 öğrenci öğrenim görmekte ve bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Yüksekokul ilçemize ciddi bir ekonomik canlılık getirdi ve halkımız bunu benimsedi. Önümüzdeki yıllarda yüksekokulumuz için yeni bir bine ve kampus alanı projemiz bulunmakta” dedi.

İlçelerinde TOKİ tarafından başlatılan toplu konut projesinin şu anda yüzde 50 aşamasına geldiğini ve 300 konutun yapımının 2014 yılında tamamlanacağını kaydeden Dursun, 2. Etap TOKİ konutları içinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. TOKİ’nin ilçelerinde 300 yeni konut daha yapacağını belirten Dursun, yeni konut alanı içerisinde TOKİ tarafından ilkokul ve cami inşaatının da gerçekleştirileceğini ifade etti.

Dursun,“TOKİ konutlarına vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi ve 2. Etap çalışmalarına önümüzdeki yıl içerisinde başlanacak. Bu etabımızda diğerine yakın olarak inşa edilecek. Bu alanların tamamlanması ile birlikte şehrimiz ırmağın her iki yakasına da yayılmış olacak. Bunun yanında ırmak boyunca yapacağımız düzenleme çalışmaları ile birlikte yeni mesire alanları, yürüyüş yolları ve parklar oluşturacağız” diye konuştu.