Gülşehir'e 24 derslik yeni bir okul yaptırtmak için arsa arayışına giren Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan'ın arsa talebine Gülşehir Belediyesi cevap verdi. Belediye Meclisinden karar alan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, belediyeye ait bir arsayı 24 derslik okul yaptırılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis etti. 

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ve Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan'ın girişimleri ile gündeme getirilen okul projesine destek veren Belediye Başkanı Vahdi Arısoy Çalışanlar Mahallesindeki 7 bin metrekare arsayı belediye meclisinden geçirerek, bedelsiz olarak Gülşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kullanımına devretti. 

Konu hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin'in desteği ile belediyeden talep ettikleri arsanın milli eğitime verildiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Vahdi Arısoy'un arsa tahsisi yaparak Gülşehir adına önemli bir karara imza attığını belirten Ceylan, başkan Arısoy ve meclis üyelerinin aldıkları bu önemli kararla Gülşehir'in geleceğine kayda değer bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 7 bin metre kare arsadan oluşan söz konusu alana yapılacak 24 derslik okulun devlet bütçesi ile inşa edileceğini dile getiren Ceylan, Gülşehir Kaymakamlığı ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesinde gerekli yazışmaların ilgili bakanlıkla başlatıldığını belirterek,Sn.Vekillerimizin desteği,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün çalışmaları ile projenin 2015 yılında yatırım kapsamına alınacağı ve bütçesinin çıkarılacağı umudunda olduklarını kaydetti.Yapılacak okul binasının Gülşehir halkımıza hayırlı olmasını ve şehrimizin eğitim hayatına büyük katkı yapacağını ifade etti.

Okulun proje kapsamına alınması çalışmalarında desteğini esirgemeyen başta Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin,Sn.Nevşehir Milletvekilleri ve İl Milli Eğitim Müdürü olmak üzere Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.