Mart ayından Ağustos ayına kadar geniş bir takvime yayılarak düzenlenen kültür sanat etkinliklerinin ilk büyük halk konseri programı olan Gülşen KUTLU konserine altı binden fazla vatandaşımız katıldı.

 

Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, konserin açılış konuşmasına vatandaşlarımızı, davetlileri ve protokolü selamlayarak başladı. Halkımızın bağrından çıkan birbirinden değerli halk ozanlarımızın gönüllere kazınmış türküleri bugün Gülşen KUTLU’nun sesinde hayat bulacak, konseri dinlemek üzere burada bizimle bulunan bütün vatandaşlarımıza güzel bir akşam geçirmelerini diliyorum diyerek sahneyi ünlü sanatçı Gülşen KUTLU’ya bıraktı.

 

Sevilen şarkılarını hayranları ile birlikte seslendiren Gülşen KUTLU, saz ekibinde yer alan vokaline de türkü söyleme fırsatı verdi. Ünlü ses sanatçısı Gülşen KUTLU, “Tabiplerde İlaç Yoktur Yarama” türküsünün bir bölümünü Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ’ye mikrofon uzatarak birlikte söyledi.

 

Gülşen KUTLU, Avanoslu sanatçı Selahattin KÜÇÜKDAĞ'ın TRT Repertuvarına da giren "Taşa Çaldım Ayva ile Narımı" türküsünü ve bölgemize ait yöresel türküleri de dinleyiciler ile birlikte seslendirdi. Amfi Tiyatroda düzenlenen konserde coşkulu kalabalık Gülşen KUTLU'nun türkülerine konser boyunca eşlik etti. Konser devam ederken yatsı ezanı okunana kadar ara veren sanatçı, ülkemizde ezanlar ve istiklal marşları dinmesin diyerek büyük takdir topladı ve ayakta alkışlandı.

 

Konserin sonunda Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, günün anısına ünlü sanatçı Gülşen KUTLU'ya üzerinde sanatçının resminin bulunduğu Avanos tabağı hediye etti.