Türkiye'de kabul edilen yenilenebilir enerji kanunuyla, gerek özel sermaye gerekse kamu kuruluşlarının güneş enerjisinden elektrik elde etme ilgisi bu günlerde aşırı derecede artmıştır. Özellikle sahip olduğu güneşlenme süresi ve güneş radyasyon değerleri düşünülürse Türkiye'nin çok ciddi bir potansıyele sahip oduğu kesindir. Planlama, uygulama ve operasyon (EPC) işlemlerine yönelik baştan sona eksiksiz bir hizmet yelpazesi sunarak müşterilerimiz için başarılı projeler oluştururuz. 


NASIL ÇALIŞIR? 

Fotovoltaik sistemler olarak adlandırılan güneşten elektrik üreten bu sistemler, güneşten gelen ve foton ismini taşıyan tanecikler ile elektrik üretimini gerçekleştirir. Fotonlar üzerlerinde belirli bir enerji taşımaktadır. Taşınan bu enerji güneş panellerinde elektrik üretmek amacıyla kullanılmaktadır. 

Güneşten gelen enerji paneller tarafından soğutularak sistem içerisindeki diğer elemanlara iletilmekte ve en sonunda günlük hayatta kullandığımız elektrik enerjisi ortaya çıkmaktadır. Yapılan yasal düzenlemeler ile birlikte benzin istasyonlarının, müstakil evlerin, villalarin, okulların, çiftliklerin, otellerin, hastanelerin, devlet kurumlarının, alışveriş merkezlerinin, seraların ve daha birçok alanın enerji ihtiyacı güneş enerjisi ile karşılanabilmektedir. 

NEDEN GÜNEŞ ENERJİSİ? 

Güneş enerjisi temiz bir kaynaktır. Günümüzde dünyadaki en önemli çevre sorunu, atmosferdeki karbondioksit oranının artışından ve sera etkisinden kaynaklanan küresel ısınmadır. 

GÜNEŞ ENERJİSİ: 
Tükenmeyen ve temiz enerji kaynağıdır - Bol miktarda bulunur - Dışa bağımlılığı yoktur - Ucuz bir enerji kaynağıdır - Nakliye problemi yoktur - Bedava bir kaynaktır Bu nedenle Güneş Enerjisi
 SÜRDÜRÜLEBİLİR bir özelliğe sahiptir. Elektrik kullanımının olduğu her alanda güneş enerjisi kullanılabilir.

Güneş paneli, üzerinde güneş enerjisini soğurmaya yarayan birçok güneş hücresi bulunduran bir enerji kaynağıdır. (240Watt) bir sistem, ihtiyaç olan yerlerde bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Endüstri uygulamaları veya elektrik santralleri için binlerce güneş panelinin kullanıldığı büyük sistemler kurulmaktadır. Bir güneş hücresinin performansı verimi ile ölçülür. Aldığı enerjinin yüzde kaçını kullanılabilir elektriğe dönüştürdüğü verimi belirler.

Sadece belli dalga boylarındaki ışık elektriğe dönüştürülebilir, geri kalan büyük miktar hücreyi oluşturan madde tarafından ya emilmekte ya da yansıtılmaktadır. Paneller, mevsimlere bağlı olarak farklı açılarla güneşe doğru yönlendirilerek her mevsimde azami verim alınması mümkün olmaktadır. r. Güneş panellerinin çıkışına takılan özel güneş regülatörleri ile 12 ay boyunca en optimal koşullarda akü şarjı yapılmaktadır. Akülerde depolanan enerji yüksek verimli tam sinüs DC-AC (doğru akım - alternatif akım) çeviriciler ile 220 V AC akıma çevirilebilmektedir.

Ada Sistemler (Off-Grid)

Günümüzde elektriğin hiç olmadığı ya da ulaştırılamadığı uzak bölgelerde enerjiye ulaşmak büyük sıkıntı olabilmektedir. Şebeke elektriğini bu bölgeye ulaştırmak ise çok büyük maliyetlere neden olmakta ve geri dönüş süresi uzun yıllar almaktadır. Bunun yanında dizel jeneratörü ALTERNATİF olarak görmek de yanlıştır. Artan yakıt maliyetleri, yakıt nakil ve depolama riski, işletme maliyeti, jeneratör maliyeti, işletme ve bakım maliyeti ile çevreyi kirletmesi gibi bir çok faktör jeneratörün de mantıklı bir ALTERNATİF olmadığını ortaya koymaktadır. Peki doğru ALTERNATİF nedir?

 

Ülkemizde kendini hiç esirgemeyen, neredeyse her gün kendini gösteren güneş! Türkiye Avrupa’nın ikinci en çok güneş alan ülkesidir. O zaman bu potansiyeli neden kullanmayalım? Güneş enerjisi ile şebekenin ulaşamadığı her yere elektriği götürebilirsiniz.

 Tipik ev kullanımı (tüm ihtiyacınız dahilinde)

- Bağ evleri

- Dağ evleri

- Baz istasyonları

- Tarla sulama

- Park, bahçe, tabela aydınlatma

- Erken uyarı sistemleri

- Alarm ve güvenlik sistemleri

- Gözetleme kuleleri

- Sinyalizasyon sistemleri

- İnşaat, şantiye vb. saha uygulamaları

- Arama veya çıkartma amaçlı madencilik uygulamaları

- Mobil ve marin uygulamalar