49. Ulusal 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan Aşık Davut Sulari Anıtı'nın açılışı ile başladı.

Hacıbektaş'ın Çilehane mevkisinde bulunan Ozanlar Yolu Parkı'nda gerçekleştirilen açılış törenine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Davut Sulari'nin çocukları, torunları, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Sarıgül, törende yaptığı konuşmada, büyük ozanı anmak onun anısına yapılan anıtı gelecek kuşaklara emanet etmek üzere Hacıbektaş'a geldiklerini belirterek, Davut Sulari'nin sözlerinin, arkasında bıraktığı en önemli eserleri olduğunu söyledi.

Sulari'nin sözlerinin bu ülke topraklarındaki ırmak suları gibi akmaya devam edeceğini dile getiren Sarıgül, "Aşık Sulari'nin sözlerinden yola çıkarak söylüyorum, dilerim ki hepimiz, siyaset adamları, toplum içinde değer kazansın ve bu dünyada yaşarken şartlar ne olursa olsun ahlak düzeyimizi en üst düzeyde tutalım. Anadolu'da aşıklık geleneğinin en önemli özelliği güçlünün yanında değil, haklının yanında olmaktır" diye konuştu.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun destekleri ile bu anıta başlayıp bugün açılışını yapabildiklerini ifade eden Sarıgül, "Biz hep muhalefet olarak geliyoruz buraya, bir gün de iktidar olarak gelmek istiyorum" dedi.

Selmanpakoğlu da Çilehane bölgesini açık hava müzesi haline getirmenin çabası içinde olduklarını, belediyenin kısıtlı imkanlarıyla bunu yapmakta zorlanmalarına rağmen,önemli mesafe katettiklerini söyledi.

Ozanlar Yolu Parkı'nda birçok ünlü ozanın anıtının bulunduğunu, buradaki en önemli eksiklerden birinin de Davut Sulari anıtı olduğunu, dışardan aldıkları yardımlarla bugün de anıtın açılışını yaptıklarını kaydeden Selmanpakoğlu, "Bu yol çok uzun bir yol. Burada yaptığımız çalışmalarda bize önemli katkılar bulunanlar oldu. Bu yıl da bu parkımızda önemli bir noksan daha tamamlanmış oldu.

"Ozanlar Yolu" dediğimiz bu yolda çok önemli ozanlarımızın yanında Davut Sulari'nin olmaması büyük eksiklikti ve bugün o eksiklik giderilmiş oldu" dedi.

Selmanpakoğlu, Aşık Davut Sulari'nin anıtının Aşık Veysel ve Yunus Emre gibi önemli şahsiyetlerin anıtının ortasında yer aldığını ifade ederek, anıtın yapımını üstlenen Sarıgül'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Anadolu'yu at sırtında gezen Aşık Davut Sulari'nin atlı anıtının açılışı Sarıgül, Selmanpakolu ve Sulari'nin torunu Berrin Sulari tarafından yapıldı.

Tören, Erdal Erzincanlı ve Tolga Sağ'ın da aralarında bulunduğu sanatçıların kısa konserinin ardından sona erdi.

Çilehane bölgesinde, başta Hacı Bektaş Veli olmak üzere Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel ve Aşık Mahzuni Şerif'in de anıtı bulunuyor.