NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bu yıl içerisinde başlanması beklenen yeni kanalizasyon Şebekesi çalışmasının onay aşamasına getirildiği bildirildi.

İller Bankası Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilen Hacıbektaş ilçesi kanalizasyon şebekesi çalışması için önümüzdeki günlerde gerekli onayın alınarak çalışmalara başlanılması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre; Hacıbektaş ilçesindeki yeni kanalizasyon şebekesi hattı çalışmalarına bu yıl ödeneği olarak 59 bin 850 TL ödenek konulmuş durumda. Çalışmanın önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor.

Bu arada İller Bankası 9. Bölge Müdürlüğünce halen ilimiz genelinde devam eden projeler olan; Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa kasabası içme suyu projesinde son aşamaya gelindiği, Avanos Akarca kasabası içme suyu şebekesi çalışmasında çalışmaların başlatıldığı, Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı kasabası içme suyu şebekesi çalışmasında % 39 seviyelerine ulaşıldığı, Ürgüp ilçesi içme suyu inşaatında % 60 seviyelerine ulaşıldığı ve çalışmanın sürdürdüğü belirtilirken, Avanos içme suyu çalışmasında ise fiziki gerçekleşmenin % 12 seviyelerine geldiği bildirildi.