Güvenlik güçleri, kanlı terör örgütü pkk nın kökünü kazımak için harekete geçti. Komandolar ile Özel Harekat polisleri, Doğu ve Güneydoğu'da hainlere geçit vermedi. İyice köşeye sıkışan hainler ise büyük şehirleri hedef almaya kalktı.


Ancak kanlı bir plan daha yarım kaldı. Olay, önceki gün saat 15.00 sıralarındaİstanbul'da, Beykoz Dereseki Köyü Maslak Yokuşu mevkiinde yaşandı. M.B. ile arkadaşı, domuz avından döndükleri sırada hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi gördü.

Korkudan altına kaçıran teröristin sorgusu devam ediyor.

HEDEF SAS KAMPIYDI 

Köylüler, elinde akü, kablo demeti ve orak, üzerinde de bir sırt çantası ve tabanca bulunan teröriste av tüfeğini doğrulttu. Bu sırada M.B., hemen köy muhtarını ve polisi aradı. Olay yerine giden muhtar ve köylüler T.A. adlı teröristi etkisiz hale getirdi. Polise teslim edilen T.A. gözaltına alındı. Kanlı eylem planlayan PKK'lı hain korkudan altına kaçırdı. Van nüfusuna kayıtlı, Marmara Üniversitesi Zihinsel Engelliler Bölümü öğrencisi T.A.'nın SAS komandolarının Riva'daki eğitim kampını hedef aldığı, her gün 08.00 ve 17.00 saatlerinde kullanılan güzergahta bombalı eylem planladığı ortaya çıktı. Bölgede detaylı inceleme yapan polis, yol kenarında bir çukur buldu. Teröristin çukurun yanından yokuşa doğru çıkan küçük su yoluna kablo döşediği ve çalılıklar arasında kendisine gözetleme noktası hazırladığı saptandı. Öte yandan Mardin'den İstanbul'a gelen terörist de Esenler Otogarı'nda yakalandı. Teröristle birlikte çok sayıda patlayıcı ele geçirildi 

T.A.'nın üzerinde 1 susturuculu silah, 1 demet kablo, orak, düdüklü tencere içine gizlenmiş 8 kilo patlayıcı madde ve 1 akü ile sırt çantası bulundu.

Kaynak : Takvim