NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde aylardır gündemde bulunan SGK Şubesinin açılması konusunda istenen seviyeye bir türlü ulaşılamadı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba’nın birkaç ay içerisinde Kozaklı ilçemizde SGK şubemizi açacağız sözlerine karşın alınan son bilgiye göre şubenin açılması konusunda Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünden onay bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Kozaklı ilçesinin Nevşehir merkezine oldukça uzak olması dolayısıyla Kozaklı Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Osman Ünal, geçtiğimiz yılın son aylarında ilçeye bir SGK Şubesinin kurulmasının zorunlu bir hal aldığını dile getirmişti.

Bu açıklamaların ardından ise SGK İl Müdürü Yıkarbaba’nın da ilgilendiği konu üzerinde çalışmalar başlatılmış, Kozaklı SGK bürosu için bir işyeri kiralanmıştı.

Ancak gelişmeler sadece bu aşamada kaldı. Zira Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünden bir türlü alınamayan onay yüzünden halen ilçede söz konusu şube açılabilmiş ve esnaf sanatkara başta olmak üzere ilçe halkına hizmet verir hale getirilebilmiş değil.