HAYTAP ekibi ve yerel gönüller, Nevşehir Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya’yı makamda ziyaret etti.

Kısa adı HAYTAP olan; Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, Kapadokya Haytap Temsilcisi Burçin Durmuş,  Aksaray Dohayko Temsilcisi Mehriban Doğan ve Trakya Haytap Temsilcisi Sertaç Kışin ziyarette bulunurken, Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya’da hazır bulundu.

 

            Ziyaretten çok memnun odluğunu belirten Altunkaya, hayvan sevgisi ve yaşam hakkının çok önemli olduğunu, İslam dininin bu konuya çok önem verdiğini anlattı.

 

            Müftülük olarak konuyu özellikle ramazan boyunca gündemde tutacaklarını, vaaz ve hutbelerde işleyeceklerini bildirdi.

 

            Müftü Yardımcısı Altunkaya ziyarette bulunan HAYTAP ekibine Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından Kur’an-ı Kerim Meali ve Hatim CD’ si hediye etti.

            Nevşehir İl Müftülüğü bünyesinde ilimiz geneline atanarak görevlerine başlayacak olan Aday Kur’an Kursu Öğreticileri için Nevşehir İl Müftülüğü tarafından 25.06.2012-03.08.20102 tarihleri arasında Temel ve Hazırlayıcı Hizmet İçi Eğitim kursu düzenlendi.

            Kur’an Kursu Aday Öğreticileri atandıkları ve meslekleri ile alakalı konularda İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Acıgöl İlçe Müftüsü Yaşar Bolat, Şube Müdürü Mustafa Aktaş, Vaiz Gülşen Yeni, Vaiz Melahat Turşucu ve Rehber Öğretici Fatih Aydın’dan dersler aldılar.

            Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim kursunda 40 gün eğitim gören öğreticiler derslerini Nevşehir Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi salonlarında yaptılar.

            İl Müftüsü Yakup Öztürk başkanlığındaki komisyon tarafından sınava tabi tutulan aday öğreticiler uygulamalı eğitimden (staj) geçerek, memur olmayı hak edecektir.

            Konuyla ilgili bir açıklama yapan Müftü Öztürk; “657 Sayılı Devlet Memurları kanununa göre Aday memurlar 10 günden az olmamak üzere Temel Eğitim, 30 günden az olmamak üzere de Hazırlayıcı eğitim almak ve bunlardan başarılı olmak zorundadırlar.

            Biz de bu hizmeti planlamış ve tamamlamış bulunuyoruz. İnanıyorum ki, kurs boyunca çok iyi iletişim sağlanmış ve öğreticilerimiz hem bilgilerini tazelemiş, geliştirmiş hem de göreve motive olmuş durumdalar. Görev mahalline bir an önce gidip öğrencileri ile buluşmanın heyecanını yaşamaktalar.

            Bu konuda hepsine inanıyor ve güveniyorum. Şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu. 

            Verimli bir kurs dönemi geçiren Kur’an kursu öğreticileri ise; düzenlenen bu kurstan azami derecede istifade ettiklerini belirterek, başta İl Müftüsü Yakup Öztürk olmak üzere tüm ders veren hocalarına ve emeği geçen müftülük yetkililerine ve kendilerine okullarını açan Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi görevlilerine teşekkür ettiler.