NEVŞEHİR(MHA) İHH, İnsani Yardım Vakfı Nevşehir koordinatörlüğü tarafından ilimizde de başlatılan kampanya ile 41 ülkede 180 bin yetime ulaşmak nedefinde.

İHH’nın organizasyonuyla her yıl Türkiye’den yola çıkan gönüllü ekipler dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ediyor, yardımlar yapıyor, yetimhaneler açıyor, çalışmaları yerinde denetliyor, yetimleri sevindirip ihtiyaçlarını karşılıyor.

İHH Nevşehir koordinatörü Baki Öncel, Her yıl tekrarlanan bu iyilik seferberliğine Yetim Dayanışma Günleri diyoruz dedi.

Yetim Dayanışma Günleri, yıl içerisinde yetimler için düzenlediğimiz en önemli faaliyetlerimizden biridir diyen Baki Öncel. Geçen yıl bu faaliyet vesilesiyle Türkiye ile birlikte 40 ülkede 60 binin üzerinde yetim çocuğun faydalandığı 300 proje hayata geçirildiğini belirtti.

Bu yıl yine yetimleri sevindirmek için yola çıkacak ekiplerimiz 41 ülkede 427 proje gerçekleştirecek. Bu projelerle hedefimiz 180 bin yetime ulaşıp ihtiyaçlarını karşılamak, diye sözlerine devam eden İHH Nevşehir koordinatörü Baki Öncel, geçtiğimiz yıl Nevşehir’den Behçet Alkan, İsmail Erden, Mehmet Öğütgen, Sedef Öğütgen kardeşlerimizle, İHH Nevşehir gönüllüsü iş adamı Çetin Saka bey’in Afrika da bir dizi yetim haneyi yerinde izlemek ve çalışmaların işleyişindeki hiyerarşiyi görmek için gözlemci olarak katılmış. ve Bu yıl içinde yerinde tespit, ve çalışmaları izlemek için İHH Nevşehir Koordinatörlüğü Yönetim Kurulu üyelerinden Ümit Gümüş beyefendinin çalışmalara katılacağını ifade etmiştir.

Gerçekleştirilecek projeler arasında; Yetim ailelerine ev eşyası alımı, Yetimhanelerin tadilat masraflarının karşılanması, Yetimlerin kendi işlerini yapabilmeleri için dikiş makinesi alımı

Sağlık taramalarının yapılması, Maddi durumu iyi olmayan yetimlerin evlendirilmesi, Kırtasiye ve kitap ihtiyaçlarının giderilmesi….gibi projelere destek amaçlı ben ne yapabilirim diyen kardeşlerimiz, dilerlerse bir projenin hayata geçirilmesini üstlenebilir, veya bütçesine göre katkıda bulunabilir diyen Baki Öncel, Nevşehirli kardeşlerimizin daha fazla bilgi için 05359327125 nolu telefondan bize ulaştıkları takdirde kendilerine detaylı bilgilendirme yapabileceklerini ifade etti.