NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü sonbahar dönemi kursları arasında Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Kursu da açılacak.

Yaz dönemi kurslarının büyük bir bölümünü tamamlayan ve 2013 -2014 dönemi kurslarına başlayacak olan halk eğitim merkezi müdürlüğünde Ekim ayı başından itibaren 55 Kursiyerin müracaatı ile okul öncesi eğitimi öğretmenliği kursunun açılması planlanıyor. Söz konusu kursa talebin fazla olması nedeniyle iki ayrı kursun açılacağı belirtildi.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bir yandan sonbahar dönemi kurslarını açmaya başlarken, diğer yandan da Merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda halkın Halk Eğitim Merkezinden beklentilerini öğrenebilmek adına alan taraması yaptırıyor. Bu alan taraması sayesinde halkın Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulundan beklentilerini, hangi kursların açılmasını istediği konusunda bilgi edindiklerini belirten Merkez Müdürü Osman Doğan, 14 Eylül 2013 tarihine kadar sürecek olan alan taraması çalışmalarının ardından yeni dönem kurslarının da şekilleneceğini belirtti.

Kursiyerlerin taleplerine göre halk eğitim merkezinde hemen hemen bütün istenen kursların açılabileceğine de değinen Doğan, bu konuda talepleri bulunanların halk eğitim merkezine bizzat ulaşarak ya da merkezin internet sitesinden kendilerine iletmelerini de istedi.