NEVŞEHİR(MHA) Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığının Gülbahçe önünde başlattığı uygulama dikkat çekiyor. Bir yandan kan bağışında bulunmak isteyenlerin bağışları alınıyor, bir yandan da açılan fotoğraf sergisi ile Kızılay’ın tanıtımı da yapılıyor.

15 Haziran 2015 Pazartesi günü ilimizden ayrılacak olan Kızılay Kan Bağış Otobüsündeki kan bağışı kampanyasına daha ilk günden ilgi yoğundu. Vatandaşlar ramazan ayına girmeden kan bağışında bulunmak niyetindeydi.

Kızılay Genel Merkezinin sadece Ülkemizde değil tüm dünya da çok önemli bir yardımseverlik örneği gösterdiğinin Fotoğraf kareleri ile anlatıldığı fotoğraf sergisi de ana cadde üzerinden geçen 7’den 70’e herkesin ilgisini gördü.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, 12 -15 Haziran 2015 tarihlerinde üç gün süreyle Nevşehir’de görevlendirilen kan bağışı otobüsü sayesinde ramazan ayı öncesinde Kızılay Nevşehir Kan Merkezinin aylık kotasını geçeceğine inandıklarını söyledi.

Gerek gezici kan bağış tırının, gerekse otobüsünün Nevşehir’de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Kan bağışı konusunda yıllardır  Nevşehir’i Türkiye’nin ilk sıralarında tutan Nevşehir halkına teşekkür etti.