“KAYSERİ’YE HIZLITREN 2016-2023 YILLARI ARASINDA GELECEK”

Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, hızlı tren çalışmaları konusunda yaptığı değerlendirmesinde, “Başbakanımızın da Kayseri’yi ziyaretinde dediği gibi Kayseri, 2016 yılı ile 2023 yılları arasında hızlı tren hattı yapılacak iller arasında olacak” dedi. 

Türkiye’nin son yıllarda toplu taşıma konusunda büyük mesafe katettiğini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, hava yolu ulaşımının yapılan düzenleme ile belli bir seviyeye geldiğinin altını çizdi. Öksüzkaya, 10.5 yıldır AK Parti’nin iktidarda olduğunu hatırlatarak, “Belki demir yollarına bu süre içinde gerekli hassasiyeti gösterememiş olabiliriz. Ancak son yapılan çalışmalarla birlikte demir yolları da hak ettiği önemi kazanıyor. Kayseri’ye Yozgat-Yerköy hattından yaklaşık 141 kilometrelik hızlı tren hattı bağlanacak” ifadesinde bulundu.

Öksüzkaya, hızlı tren konusunda şu açıklamalarda bulundu:
“2016 yılına kadar mevcut yapıların bitirilmesi, 2016-2023 arasında da diğer yerlerin yapımı söz konusu. Bunun gerçekten Türkiye ve Kayseri açısından sonderece önemli bir yatırım olacağını düşünüyorum. 2016 yılına kadar Ankara-Yerköy hattı yapılacak. Viyadüklerle birlikte tamamlanması akabinde de projelerin tamamlanarak kısa sürede 2016 yılında yapacağımız tamamlama ile ilk etapta da Kayseri’nin 141 kilometrelik hattının bağlanması sözkonusu. Bununla ilgili olarak çalışmalar sürüyor. Pahalı bir yatırım. Bu nedenle devletin imkanlarının yolcu trafiğinin elverdiği ölçüde, yolcu trafeğinin gerektirdiği yerelrde hızlı bir şekilde yapılmaya çalışılıyor. Kayseri’de inşallah Başbakanımızın en son ziyaretinde de söylediği gibi 2016 yılı sonrasında 2023’e kadar yapılacak iller arasında olacak.”

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 14 şehrin hızlı tren ağıyla birbirine bağlanacağını söyledi. Ankara-Yozgat-Sivas hattının geçiş güzergahı olan Kozaklı'nın Karasenir Beldesi'ndeki istasyon hızlı trenleri ağırlayacak Türkiye nufüsunun yüzde 40'ının yaşadığı 14 şehir kısa süre içinde hızlı tren hattıyla birbirine bağlanacak. Nevşehir'in tren istasyonu olan tek beldesi konumundaki Karasenir Beldesi yaklaşık bir asırdır, hergün trenlerin durak olarak kullandığı önemli bir istasyon olarak çalışmaya devam ediyor. Kozaklı'ya 8 km uzaklıktaki Karasenir Beldesi'ni de kapsayan yeni projeye göre belki de gelecek yıl hızlı trenler geçiş yapmaya başlayacak.
Nevşehir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalara henüz başlanmışken şehre daha yakın noktalardan Avanos ve Gülşehir'in içinden geçecek yeni hızlı tren hattının hizmete 2023'te girmesi hedefleniyor. Ama bu konuda Kozaklı Nevşehirin bir adım ötesinde uzun yıllardır hizmet veren tren hattı sebebiyle hızlı tren Kozaklı'ya çok daha erken uğramış olacak.
Yüksek hızlı tren hattının merkezi başkent Ankara olacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Kırıkkale, Sivas ve (Kozaklı hattı) Yozgat.
Binali Yıldırım bugüne kadar 1100 kilometre hızlı tren hattı yaptıklarını söyledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi.