Nevşehir'de Antalya-Nevşehir-Kayseri Hızlı Demiryolu Projesi hakkında Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) toplantısı yapılacağı bildirildi.

 

Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri illeri ile ilçeleri sınırlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 'Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi' hakkındaki ÇED toplantısı, 22 Kasım 2012 tarihinde Nevşehir'de yapılacak.

 

Hızlı tren projesi ile ilgili dosya ÇED sürecinin başlatılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne sunuldu. Bakanlık da ÇED yönetmeliğinde yer alan ÇED genel formatı çerçevesinde sunulan dosya ile ilgili süreci başlattı.

 

Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi'ne ilişkin ÇED yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 20 Kasım 2012 tarihinde Antalya, 21 Kasım 2012 tarihinde Konya ve Aksaray, 22 Kasım 2012 tarihinde de Nevşehir ve Kayseri illerinde toplantı yapılacak.