Cingil, heyecanı şimdiden bizleri sarmış olan kutsal Ramazan ayının tüm bereketi ile inanmış yüreklerde mutluluk ve manevi coşkular yarattığını anlattı.

 

 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yayımladığı mesajında tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutladı. Ramazan'ın insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı olduğunu belirten Cingil, 'Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve güzel geleneklerimizden zedelenmiş olanlar, Ramazan ayında yeniden onarılır' dedi. Cingil, özellikle Ramazan ayı içerisinde kimsesizlerin, yetimlerin, komşuların ve yakınların her zamankinden daha fazla görülüp gözetilmesini istedi.

 

 

Cingil, Ramazan ayının ülkede, şehirde ve tüm İslam âleminde oluşturduğu birleştirici gücün dünyada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olmasının en büyük arzusu olduğunu vurguladı. Yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayının halkımızın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesini dileyen Cingil, şöyle konuştu: 'Türkiye'nin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın Ramazan ayını en kalbi duygularla kutluyorum. Ramazan ayının vatandaşlarımıza, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diler, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.'