Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş, huzurevinin terk edilmesi gereken bir model olduğunu belirterek, "Bunun yerine yaşlılara evlerinde destek vermek istiyoruz" dedi.
Alataş,  Türkiye nüfusunun hızla yaşlandığını belirterek, Bakanlık olarak gelecekte yaşlanan nüfusun bakımıyla ilgili planlamalar yaptıklarını söyledi.
Yaşlılarımız için Huzurevlerine alternatif modeller geliştirdiklerini bildiren Alataş, binaların yapılarını da değiştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de yaşlıların sosyal ve ekonomik yönden farklı özelliklere sahip olduğunu bundan dolayı her kesime ayrı yaklaşımın sergilenmesi gerektiğini ifade eden Alataş, şöyle konuştu:

"Ancak, tüm yaşlılarımız için geçerli olan huzurevlerinde bakım modeli artık terk edilmesi gereken, Avrupa'da da terk edilmiş bir model. Bunun yerine yaşlılara kendi evinde destek vermek istiyoruz. İnsan neden huzurevine gider? Kendi öz bakımını ve yemeğini yapamadığı, güvenlik sorunu yaşadığı zaman ya da sosyal ilişki kurmak için gider. Yaşlılarımızın evini temizleyip, yemeğini yaparsanız, sağlık kontrollerini de yaptırırsanız huzurevine gitmesine gerek kalmaz." dedi.

Alataş, yaşlıların kendi yaşam alanlarında bakılmaları için pilot uygulamalar yapıldığını, bu konuda belediyelerle ortak çalıştıklarını kaydetti.