İlçemizde 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Avanos Belediye Başkanlığımız'ca düzenlenecek olan, "1. Uluslararası Avanos Kızılırmak Yarı Maratonu" heyecanı göğüs  numarası dağıtımı ve makarna partisi ile başladı.

“Avanos Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 1. Uluslararası Avanos-Kızılırmak Yarı Maratonu öncesinde  makarna partisi düzenlendi. Kızılırmak kenarında Tahta Köprü yanında düzenlenen makarna partisine katılan sporcular camiadan tanıdıkları arkadaşları ve rakipleri ile hem sohbet etti hem de hazırlanan makarnaların tadına baktılar.

I. Uluslararası Avanos-Kızılırmak Yarı Maraton Koşusu 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı Çanakçı Heykeli önünde başlayacak. 21 kilometrelik parkur Amfi Tiyatro’da son bulacak.

Koşuya ülkemizden vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Uluslararası olan yarışmamıza yurtdışından da sporcular katılıyor. Maraton koşumuzda bu heyecanı birlikte yaşamak üzere bütün vatandaşlarımızı ve spor tutkunlarını bekliyoruz.