Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, "Hümayun sohbetleri: Sultan Abdülhamid'siz 100 Yıl ve Çanakkale" konulu söyleşi için Üniversitemize gelen Osmanlı padişahlarından Sultan II. Abdülhamid Han'ın 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu’nu makamında ağırladı.

Nilhan Osmanoğlu’nun Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine gelişlerinde kendilerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Abdulkadir Binici eşlik etti.

Osmanoğlu’nu Nevşehir’de ve üniversitede ağırlamaktan büyük onur duyduklarını dile getiren Rektör Bağlı, kendilerine davetlerini kırmayarak gelmelerinden dolayı da ayrıca teşekkür etti. Rektör Bağlı; "Bir dostumu aradım ve dedim ki bugün bir asilzadeyi, Nilhan Sultan’ı üniversitemde ağırlıyorum. Onun bana cevabı; “Çok değerli hanımefendiye saygı ve hürrmetlerimi sunuyorum. Hanımefendiye şunu söylemeni istiyorum. Bu mukaddes aileden sonra hepimiz tek kelimeyle yetim kaldık.” dedi.

Üniversitenin Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazan Osmanoğlu, ayrıca Rektör  Bağlı eşliğinde Kapadokya bölgesinin doğal ve kültürel güzelliklerini gezdi. Osmanoğlu Kapadokya'ya hayran kalırken Avanos'ta da çömlek yapmayı ihmal etmedi.