Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ,Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’in yanı sıra daire müdürleri, okul müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tarafından kabul edilişinin 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

 

Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı yazımı ve öncesinde yaşanan gelişmeleri aktarması ile devam eden kutlama etkinliğinde,öğrenciler Akif’in çeşitli şiirlerini seslendirdiler.

 

Kutlama etkinliğinde daha  sonra  ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen  ‘Milli Mücadele Ruhu” konulu şiir  ve  “ Kitap Okumaya ve Kütüphaneye Davet” konulu slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından verildi.

Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi müzik öğretmeni Ayfer Yıldız ve Grafik Tasarım Öğretmeni Fatmagül Sevi nezaretinde hazırlanan koronun seslendirdiği çeşitli türkülerin ardından kutlama etkinliği “Milli Mücadele Dönemi ve İstiklal Marşı” temalı afiş sergisinin açılışı ile sona erdi.