NEVŞEHİR(MHA) Milletvekilliği genel seçimlerine iki ay kala partilerin ittifak beklentileri Nevşehir’de de siyasi partilerin çalışmalarını rölantiye almasına neden oluyor.

Büyük Birlik Partisinin Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile seçim ittifakı yapalım çağrısı henüz yanıt bulmuş değil. Ancak Parti genel merkezleri arasında yapılan ikili görüşmeler nedeniyle BBP ve SP’de henüz adaylar belirlenemedi.

Saadet Partisinde Nevşehir’de 10’a yakın milletvekili aday adayının bulunduğu belirtiliyor. Parti genel merkezine mülakata bile çağrılan Saadet Partili Milletvekili aday adaylarının muhtemel bir ittifak olması durumunda küstürülmemesi için kamuoyuna açıklanmadığı gözleniyor.

Öte yandan henüz Milletvekili aday adayı bulunup bulunmadığı bile belli olmayan Büyük Birlik Partisinde ise İl Başkanı Şerafettin Karataş’ın sessizliği sürüyor. Partinin ittifak beklentilerinin sonuçlanması durumunda bu konuda adım atmayı hedeflediği gözlenen Karataş’ın muhtemelen bu hafta içerisinde konuya ilişkin bir açıklamada bulunması bekleniyor.