Nevşehir'in Japon turistlerin Türkiye'deki en gözde tatil yeri olduğu ve Japonlar'ın ise dünyanın en sakin milleti olduğu biliniyor. Yaşanan bu olay için soruşturma başlatılırken, Japon kadın turistlere tecavüz ya da gasp amacıyla saldırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Şimdi ise Kapadokya turizminin bundan nasıl etkileneceği konuşuluyor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRSİZ

Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. Kurkiharac aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Teramatsu bölgede yürüyüş yapan diğer turistler tarafından bulundu.

Göreme beldesinde bıçaklı saldırıda yaralanan Japon turistin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Zemi Vadisi'nde yürüyüş yaparken uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanan Hoshie Teramatsu tedavi gördüğü İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesinde ameliyat edildi.

Boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alan Teramatsu'nun ameliyatının başarılı geçtiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Saldırı da hayatını kaybeden Mai Kurkiharac'in cenazesi ise İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.