Yarışmaya;Bakanlığımız bürokratları, İl Müdürleri, İlçe Müdürleri, İl/İlçe Müdürlüğü personelleri, Afyon, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Konya ve Nevşehir illerinden katılan kadın çiftçi yarışmacıları,yarışmacı yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

         

          Yarışma Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

         Programa  protokol konuşmaları ile devam edildi.Konuşmalardan sonra Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü tanıtım hizmetleri konulu film gösterildi.

 

          Yarışmacıların streslerini gidermek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Ankaralı yerel saz sanatçılar tarafından mini bir türkü dinletisi sunuldu.

 

      Türkü dinletisinden sonra yarışmaya geçildi.Yarışmacılara Tarım,Hayvancılık,Balıkçılık v.diğer konularda 15 asıl ve 15 Altın soru soruldu.

 

       Yarışma sonunda Eskişehir İlinden katılan Reyhan GÜMÜŞ 1.liği, Afyonkarahisar İlinden katılan Hilal ÖZKAN   2.liği ve Nevşehir İlinden katılan Melek CEYLAN 3.lüğü kazandı.

 

          Yarışmada 1.liği kazanan Reyhan GÜMÜŞ' e 3.000 TL,2.liği kazanan Hilal ÖZKAN' a 2.000 TL ve 3.lüğü kazanan Melek CEYLAN' a 1.000 TL para ödülü ile birlikte değişik hediyeler programa katılan  İl Müdürleri tarafından  verildi.

 

           Yarışma sonunda  İl Müdürleri,yarışmacılar ve yarışmacı yakınları günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi