On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın içinde bulunan “Kadir Gecesi”, Nevşehir'deki vatandaşlar tarafından huşu içinde idrak edildi. Mübarek gecede özellikle tarihi Kurşunlu cami büyük ilgi gördü.

 

            Merkez Kurşunlu camiinde yaşanan yoğunluk nedeniyle erkekler cami içerisinde ve avlusunda, kadınlar ise hem kadın mahfelinde hem de avluda namaz kıldı. Avlunun da yetmemesi üzerine bazı vatandaşlar farklı camilere gitti.

 

            İl Müftülüğünce düzenlenen program Kur’an-ı Kerim okunuşu ile başladı. Ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün geceye özel yaptığı va’z-ı nasihatiyle devam etti.

 

            Müftü Öztürk sohbetinde; “Bu gece Kadir Gecesi. Kadri yüce gece. Bin aydan, gün hesabıyla 30 bin güden daha hayırlı gece. Hayırlı, uğurlu, mübarek olsun. Bu gecenin kıymeti nerden geliyor. Bu kıymeti ona Allah (c.c.) veriyor. O’nun la ilgili sure indiriyor, Adına kadir gecesi diyor, bin aydan hayırlı olduğunu bildiriyor. Meleklerin indiğini (Kadir S. 1,2,3,4), olup biteni kaydettiğini yıllık plan ve programın bu gecede yapıldığını (Duhan S. 3) bildiriyor.

            Ne mutlu sizlere ki böyle kutlu, böyle mutlu böyle kıymetli bir gecede erken saatlerde camileri doldurdunuz. “Kim Kadir gecesinin kadrine kıymetine inanarak, mükâfatını da Allah’tan umarak ihya ederse geçmiş günahları affolunur” (H.Ş.) müjdesine namzet oldunuz.

            Bu gece af gecesi, rahmet ve mağfiret gecesi, inşallah bu gün buradan affolup çıkacağız. Yeter ki samimiyetle tevbe edelim, yeter ki ihlâsla ellerimizi açalım, yeter ki günahlarımızı düşünüp hicap duyup bir daha yapmamaya karar verelim. Kulluğumuzu bir geceye, bir aya değil hayat boyuna yayalım.

            Bu gecenin asıl kahramanları “ yarın yepyeni, tertemiz bir sayfa açıp bundan sınra Kur’an ve Sünnete uygun yaşayacağım” deyip sözünde duranlar olacaktır. Rabbim bizleri daha nice nice Ramazanlara ve Kadir gecelerine sağ ve salim bir şekilde kavuştursun” dedi.

 

            İl Müftülüğünce Nevşehir Merkezinde başlatılan 2012 Hatm-i şerif kampanyasında okunan 4950 Hatm-i Şerifin duasını Müftü Yakup Öztürk büyük bir coşkuyla yaptı.

            Dua sorası teravih namazı ve ardından Nevşehir’in seçkin Hafızlarından oluşan Şelale ilahi ekibince Mevlid-i Şerif, İlahiler ve Salâvatlar okundu. Akabinde 50 yıldır Kurşunlu camiinde adet haline gelmiş olan tesbih namazı kılındı.

 

            Daha sonra Kadir gecesi münasebetiyle Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı. Özel Cam içerisinde muhafaza edilen Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e ait Sakal-ı Şerif'e dokunmak isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu. Tesbih namazının bitmesinin ardından ziyaretçiler Sakal-ı Şerif'i görmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

            7’den 70’ herkesin yoğun ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif görmek isteyen Nevşehirliler, gözyaşlarına hakim olamadılar.