NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Rumeli Mübadilleri Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir’de mübadil nüfusu belirlemek için çalışmalara başladı.

Kapadokya Rumeli Mübadilleri Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serkan Sonradanbulan, bölgedeki mübadil nüfusun belirlenmesi için il merkezinden başlayarak, ilçe, belde ve köylerde araştırma yapacaklarını söyledi.

2013 Yılının son aylarında kurulan derneğin 2014 yılında çeşitli konferans ve seminerler düzenleyerek bölgedeki mübadil geleneğinin yaşatılmasına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Kapadokya Rumeli Mübadilleri Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serkan Sonradanbulan, şu an itibariyle 100’e yakın üyesi bulunan derneğin bu faaliyetleri esnasında da üye sayısını ciddi bir oranda artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Sonradanbulan, “En büyük amaçlarımızdan biri de bölgemizde mübadil nüfusun belirlenmesi olacak. İl merkezi başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerimizde araştırmalarımız olacak. Bu araştırmalarımız esnasında 100 dolayında olan üye sayımızı daha da artırmayı planlıyoruz. Mübadil kültürünün tanıtılması amacıyla yıl içerisinde çeşitli konferans ve seminerlerde düzenleyeceğiz. Araştırmalarımız esnasında ayrıca varmak istediğimiz bir başta nokta ise bölgemizin bir mübadil arşivinin oluşturulması olacak. Bu konuda halkımızın derneğimize olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerinde bulundu.