Kapadokya haberleri ve son dakika gelişmeleri için tıklayın! Kapadokya ile ilgili en son ve en güncel haber akışı FİB Haber'de...



Kapadokya'nın ziyaretçileri yüzde 50 azaldı.

Türkiye’nin peribacaları, sıcak hava balonculuğu ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya bölgesinin ziyaretçileri yüzde 50 azaldı..



Kapadokya Gezilecek Yerler;

Mutlaka Görülmesi Gerekenler: Bölgenin en yüksekte bulunan peribacası Uçhisar Kalesi, Peri Bacaları, Göreme Açıkhava Müzesi, Ortahisar Kalesi, Ihlara Vadisi, Kaymaklı Yeraltı şehri, Derinkuyu Yeraltı şehri, Aynalı Kilise.



Ürgüp, Peri Bacaları’nın ve şarapevlerinin de etkisi ile tam bir keyif alanına dönüşmüş. Kısa yolculuklarla Kapadokya'nın güzelliklerini görebilirsiniz. Peri Bacaları’nın yoğunlukla bulunduğu bölgeler Zelve, Paşabağ ve Ürgüp.

Kısa araba yolculukları ile Göreme gibi Türkiye’nin en büyük açık hava doğal sergilerinden birine ulaşabiliyorsunuz.

Güvercinler için tek tek el ile oyularak inşa edilmiş bir site düşünün. Güvercinlik Vadisi’nin doğu yamacı tam da böyle bir yer işte. Bu şaheseri görmelisiniz. Ayrıca burası otelinize de çok yakın.

Kapadokya denince akla gelen belki de ilk şey peribacalarıdır. Binlerce yıldır sabırla doğanın elinde şekillenmiş bu doğa harikalarının arasında yürüyüp, içine girebilirsiniz. Tarihi süreçte insanların peribacalarının içini oyarak yaptıkları evlerin ve kiliselerin içini süslemek amacıyla yaptıkları fresklerde binlerce yıllık tarihi göreceksiniz.

Bölgede çok sayıda yeraltı kenti var. Dış tehditlerden kaçıp güvenli bir yer olması amacı ile inşa edilmiş bu kentler sadece sığınak gibi değil. Evleri, odaları, hayvan barınakları ve kilerleri ile tam manasıyla birer yaşam alanılar.

Çevreyi özel turlarla at üzerinde ya da jeep ile karadan, sıcak hava balonları ile de gökyüzünden gezebilirsiniz.

Ihlara Vadisi de doğal güzellikleri ile gezilmesi gereken bir cazibe merkezi.


Kapadokya'ya Nasıl Gidilir?





Kapadokya'ya en yakın havaalanı Kayseri'de bulunuyor. THY ve Pegasus Havayolları ile İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından 1 saat 20 dakika süren direkt uçuşlarla, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan ise Pegasus ve Sun Express Havayolları ile Kayseri Havalimanı'na uçabilirsiniz. Havalimana75 km mesafede yer alan Kapadokya'ya araç kiralayarak 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ayrıca 120 TL karşılığında özel transferle Kapadokya'ya gitmek mümkün.


Kapadokya'da Ne Yenir, Ne İçilir?



Tadına Bakmadan Dönmeyin: Testi kebabı, çelti kebabı, çömlekte pişirilen etli fasulye, nohutlu yahni, patates çorbası, sütlü çorba, patates ve bulgurla hazırlanan "dıvıl", etli sebze yemeği "çanak", bazlama türü "kömbe", zerdi pilavı, pastırma, sucuk, un, pekmez ve cevizle hazırlanan "bulama", irmik tatlısı.



Kapadokya’nın en güzel manzaralarından birine bakan Lil’a'da, Kapadokya’ya özgü geleneksel lezzetleri ve Türk mutfağının güzel örneklerini bulabilirsiniz.


Uçhisar'daki diğer bir adres ise otantik atmosferiyle dikkat çeken Elai. Türk, İtalyan ve Fransız mutfağından lezzetler sunan restoran Kapadokya'nın gözdelerinden.


Göreme'de yer alan A'la Turca Restaurant'da bölgesel tatlardan dünya mutfağına kadar birçok seçeneği bulabilirsiniz.

Göreme’deki bir diğer lezzet durağı ise Sedef Restaurant. Türk mutfağının leziz örneklerini burada bulabilirsiniz.

Türk ve Osmanlı mutfağından örnekler tatmak için Ürgüp’teki Muti by Prokopia ideal bir restoran.

Ürgüp'te gezerken atıştırmalık bir şeyler yemek isterseniz Ziggy’s Cafe, atıştırmalıkları ve mezeleri ile sizleri bekliyor olacak.

Kapadokya'ya kadar gelmişken dillere destan testi kebabını denemeden evinize dönmemelisiniz.

Dimrit Restoran bölgedeki en iyi testi kebabı yapan mekânlardan birisi.