Skyscanner’dan alınan bilgiye göre, Fransa’dan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na yapılan uçuşlar için Skyscanner üzerinden yapılan aramalar, 2013 yılının ilk dört ayında 2012 yılının aynı dönemine göre %315 oranında artış gösterdi. Fransa’yı, %249 artışla Almanya, %196 artışla Hollanda ve %159 artışla Yunanistan izliyor. Türkiye’den yapılan aramaların %98 oranında artmış olması yerli turistin Kapadokya’ya olan ilgisinin arttığını gösterirken, Rusya’daki artışın %21’de kalması dikkat çekiyor.

 

Kültür ve doğa turizmine meraklı olan Fransızlar özellikle 1980’li yıllarda Kapadokya’ya büyük ilgi göstermiş, ancak 2000’li yıllara geldiğimizde Kapadokya’ya gelen turist sayısı içindeki oranları gözle görülür şekilde azalmıştı. Skyscanner’ın verileri, Fransızların bölgeye olan ilgilerinin yeniden artmaya başladığını gösteriyor.

Türkiye’ye gelen turistler içinde ilk sıralarda yer alan ve genellikle deniz turizmini tercih eden Almanların kültür ve doğa turizmiyle öne çıkan Kapadokya’ya daha fazla ilgi duymaya başlamaları da bir diğer sevindirici gelişme. Bu gelişmenin nedenlerinin başında, Şubat 2013’teki Türkiye ziyareti sırasında bir günlüğüne Kapadokya’ya da gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bu gezisine Almanya ve dünya basınının geniş yer vermesi geliyor.

 

İngiltere ve İtalya’daki durum ne?

En uygun fiyatlı uçak biletlerini karşılaştırmalı olarak sunan arama motoru Skyscanner’ın istatistiklerine göre İngiltere’den yapılan aramalar %51 oranında artarken, İtalya’daki artış oranı %46. Listede ABD ve Brezilya gibi son yıllarda Kapadokya’ya ilgi gösteren ülkelerin bulunmaması ayrıca dikkat çekiyor.  

 

Skyscanner

Uluslararası seyahat arama motoru olan Skyscanner, binlerce havayolunun milyonlarca rotasını tarayarak uçak bileti fiyatı, otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştırmalı olarak sunuyor. Gareth Williams, Barry Smith ve Bonamy Grimes adlı üç bilişim uzmanı tarafından 2003 yılında kurulan Skyscanner, en çok kullanılan seyahat arama motorları listesinde Avrupa’da birinci, dünyada da üçüncü sırada yer alıyor. Web sitesinin aylık ziyaretçi sayısı 30 milyondan fazla olan Skyscanner, 40 ülkede 30 dilde hizmet veriyor. Sitenin ücretsiz iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Windows 8 uygulaması ise 20 milyondan fazla indirildi.

Merkezi Edinburgh’da olan ve Glasgow’da ikinci bir ofisinin yanında Singapur ve Pekin’de de ofisleri bulunan Skyscanner’in 180 çalışanı bulunuyor.
Kaynak:Peri Bacası Dergisi