4 Nisan 2015 cumartesi günü Avanos Akhal Teke Çiftlik Evi’nde Küçük Oteller Derneği / Kapadokya tarafından “Kimlikli bir destinasyon olma yolunda Kapadokya: Ne yapmalı, nereden başlanmalı” konulu panel düzenlendi.

Panelde Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa , başarılı bir destinasyon yönetiminin 11 unsurunu örneklerle açıklayarak hızlı bir şekilde bölgede “destinasyon yönetim birimi”nin kurulması gerekliğini belirtti. Kapadokya’nın bu anlamda çok zengin bir ürün yelpazesine sahip olduğunu, burada yapılması gerekenin entegre bir turizm stratejisi geliştirilmesi gerektiğine değindi.

Paneldeki çıkarımlardan bir diğeri ise, Kapadokya’daki dernek, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve diğer paydaşların birlikte ortak bir amaç birliği etrafında birleşmesi gerekliliğiydi. Politika üreticiler üzerinde etkili olunabilmesi için bu birlikteliğin şart olduğuna ve önemine değinildi.

Panelde konuşan yoldaolmak.com kurucusu ve blogger Kemal Kaya ise, destinasyon yönetiminde sosyal medyanın önemine değindi. Pek çok ülke gezmiş olan Kemal Kaya, “bugüne kadar gezdiğim hiçbir destinasyonda bu kadar fotoğraf çektiğimi hatırlamıyorum. Bölgenin her köşesinde bir fotoğrafik obje, bir hikaye, bir kültür, bir anlam var” dedi. Dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olan İstanbul’un, sosyal medyada resmi bir sayfası olan en popüler ilk 50 destinasyon arasında olmamasının, kabul edilemez olduğu belirtildi.

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya, panel sonrasında katılımcılara plaket verdi ve bölgede destinasyon yönetiminin önemini işlemeye bundan sonraki çalışmalarda da devam edeceklerini belirtti.