22 Mart’ta Gülşehir Açıksaray Örenyeri, 23 Mart’ta Mustafapaşa beldesinde yapılan yarışların son bölümünde sporcular, Göreme'de 8 kilometrelik parkurda harita ve pusula yardımıyla hedeflere varmanın mücadelesini verdi.

 

Yarışlarda, bayanlar W21E kategorisinde Tuğba Cin birinci, Şengül Üzen ikinci ve Şakire Bilgin üçüncü oldu. Erkekler M21E kategorisinde ise birinciliği Hasan Ayaz, ikinciliği Ahmet Kaçmaz, üçüncülüğü de Fatih Bodur elde etti.

 

Yarışların ödül törenine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekili Murat Göktürk, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Mustapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar ve çok sayıda davetli ve sporcu katıldı. Burada dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Ayrıca dereceye girenlere Göreme Belediyesi tarafından özel ödül de verildi.

 

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Kapadokya bölgesinin bu yarışlar için uygun bir parkur olduğunu, tüm oryantiring sporcularının da  bölgede koşmaktan keyif aldıklarını söyledi.

Çolakoğlu, “Şampiyonaya yerel yönetimlerin de destek vermesi bizi çok mutlu etti. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Kulüp yöneticilerimiz, Kapadokya bölgesinin dünyada nadir alanlardan biri olduğunu, uluslararası organizasyonlar düzenlenebileceğini, hazırlıklı olmamazını söylediler. Kapadokya, bu açıdan da çok şanslı bir bölge” diye konuştu.

 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil de bu organizasyonların hem ülkenin hem de bölgenin tanıtımına önemli katkı sunduğunu ifade ederek, Kapadokya'da spor turizminin gelişmesi için bu tür etkinlikleri her zaman destekleyeceklerini vurguladı. Cingil, “3 yıldır yarışmalarımız devam ediyor. Bu her yıl artan bir başarı şeklinde yükseliyor. Amacımız bu yarışları daha da ileriye taşımak. Şu an ki hedefimiz ise, 2017 yılında Dünya Şampiyonasını braya taşımak” dedi.

 

Kapadokya Oryantiring yarışları Göreme parkurunda dereceye girenlere ödül verilmesi ile son buldu.