Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da, sıcak hava balonları şehitler için havalandı. Balonların sepetlerine yaşana terör olaylarına tepki için Ay Yıldızlı Türk Bayrakları asıldı.

Son dönemde artan terör olaylarını protesto etmek için Nevşehir’in Göreme beldesinde güneşin doğuşu ile havalanan Türkiye Baloons Şirketi'ne ait balonların sepetleri Türk bayrakları ile süslendi havalanan balonların kalkışı sırasında balon pilotları ve yer ekipleri şehitler için selam durdu.

İçerisinde Avrupalı ve Uzakdoğulu turistlerin bulunduğu balonlar yaklaşık 1 saat boyunca Kapadokya semalarında kaldı. Balon firması yaptığı açıklamada “Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde artış gösteren terör olaylarından dolayı Milletçe büyük üzüntü içerisindeyiz. Son zamanlarda artan terör eylemlerine tepki göstermek, her daim askerimizin ve polislerimizin yanında olduğumuzu bildirmek için firmamız bünyesinde bulunan bütün sıcak hava balonları bugün yaşanan terör olaylarına tepki olarak Al Yıldızlı Türk Bayrağımızı Kapadokya semalarında dalgalandıracak.” dedi.

Kapadokya'da bu sabah havalanan balonlardan Atmosfer balon pilotu TAHİR ÖZAŞIK'ta şehitlerimiz için Kapadokya Semalarından Türk Bayrağı ile havalandı.