Bir Yeşilçam klasiği Dila Hanım'ın çekilmesine karar verildiği günden bu yana Akün Film, Cüneyt Arkın'la Türkan Şoray'ı biraraya getireceğini söylüyordu.Tam iki ay Arkın'la, Şoray'la görüşmeler yapıldı. Her şey tamam denildi. Ama son anda Cüneyt Arkın'ın çekim tarihinde başka işlerinin olduğunu ileri sürmesi, bu ikiliyi ayırdı.

Aslında söylentiler, Cüneyt Arkın'ın küçük çapta bir rest çektiği, tümü kadın üzerine kurulmuş bu senaryoda oynamak istemediği yolundaydı. Ayrıca bir de afiş sorunu vardı. Kimin adı başa yazılacaktı... Arkın, bu konuda ödün vermeyeceğini zaten açıklamıştı. Şoray da bu konuda ödün vermeyince, hemen Akün Film'e, Kadir İnanır çağrıldı ve anlaşma imzalandı...Kısacası Arkın'ın belli belirsiz çektiği bu rest. Kadir İnanır'ın işine yaramıştı...

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın Kapadokya’da birlikte oynadıkları Dila Hanım filmi 1977’de rekor sayıda izleyiceye ulaştı. Orhan Aksoy’un yönettiği filmde, Erol Taş ve Hüseyin Peyda da oynadılar. Film, peribacaları arasından ilerleyen atlılarla başlar. Atlılar Dila Hanım’ın kocası Barazoğlu İsmail Bey’in cesedini taşımaktadırlar. Necati Cumalı’nın bir eserinden senaryolaştırılan film, kocasının katiliyle aşk yaşayan Dila Hanım’ın törelerin yüklediği görev yerine aşkını seçmesini anlatıyor.

Şimdi gelin bu filmi yeniden hatırlıyalım...

Dila Hanım [1977] (Son Sahne)

Yönetmen : Orhan Aksoy

Oyuncular :

Kadir İnanır
Türkan Şoray
Erol Taş
Kadir Savun
Hüseyin Peyda
Tarık Şimşek
Zeki Tüney
Hakkı Kıvanç
Zerrin Egeliler
Nubar Terziyan
İsmail Hakkı Şen

Müzikler : Cahit Berkay