CRT SBlaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi’nin, tiyatro ile geleneksel sanatlar arasındaki ilişkiyi araştırdığı çalışmaların bir ürünü olan ‘Seyirler Projesi’, uluslararası bir çok sanatçı, akademisyen ve düşünürü Kapadokya Festivali’nde bir araya getiriyor. Uçhisar Belediyesi ve çeşitli turizm firmalarının desteğiyle festival Uçhisar’da hayat buluyor.

Proje tiyatro, dans ve müzik başta olmak üzere, çeşitli sanat dalları ve sosyal bilimler disiplinleri arasında bir karşılaşma alanı kurguluyor ve disiplinler arası bir yaklaşımla ‘İnsanın kendini bilme ve tanıma yolculuğunda sanatın işlevi nedir? Günümüzde sanat bize ne şekilde ayna tutabilir?’ sorularını soruyor. Proje çerçevesinde bu sorular uluslararası ölçekte ve kültürel bir bakış açısıyla yürütülecek farklı çalışmalarda ele alınacak.
Seyirler Projesi kapsamında 21-23 Ağustos’ta Kapadokya Uçhisar’da gerçekleşecek festival birkaç farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor:

Festival kapsamında, Peter Brook’un oyunlarından tanınan ünlü Bali’li oyuncu Tapa Sudana ile Güneş Tiyatro’sunun (Théâtre du Soleil) müzik yönetmeni Jean-Jacques Lemêtre Türkiye’de ilk kez birer atölye veriyorlar. Ali ihsan Kaleci’nin, Köroğlu Destanı’ndan yola çıkarak yazdığı ve uluslararsı bir kadroyla sahnelediği Yer ile Gök Arasında, Köroğlu isimli gösteri de ilk kez Kapadokya’da sergilenecek.
Atölye ve gösterim sürecini izleyecek olan uluslararası ve Türk akademisyen ve araştırmacılarla, projenin temel meselesini ve festival sürecini değerlendirmek üzere ayrıca bir dizi tartışma organize ediliyor.